söndag, juni 30, 2013

Rivningsarbete pågår

Vädret har varit perfekt för lite inomhussysselsättning idag. Så jag tog itu med de stoooora tidnings- och bokhögarna. Fick alla sticktidningar och dito böcker sorterade och bort från "matsalsbordet". Slängde far i husets Meidän Talo och diverse andra "konstiga" tidningar på en stol och kom  till datatidningarna. Men nu är det tvärstopp. Jag vet inte vad jag skall göra med dem? Slänga eller spara? Får väl lov att sova på saken.
MEN jag ser bordsytan!!! Det ni!

Mycket annat har jag inte åstadkommit än lite rivningsarbete. Tyvärr inte något så där inredningstrevligt som Tilda håller på och planerar på nätterna. Nej, nej, mitt rivningsarbete är mera prosaiskt.


Det här projektet ingick i KYH år 2010, dvs för tre år sedan. Ett verkligt UFO alltså. Det blev aldrig färdigt utan gömde sig snällt i en bottnen på en stickkorg. Det skulle bli en knytbolero i spetsstickning och det här är ärmarna. Förra våren gjorde jag det strategiska misstaget att ta med stickningen till stickcaféet i stan. Det var för att jag inte hade nånting annat lämpligt på gång just då. Ja, och sen gick det som det gick. Jag var ju inte riktigt du med mönstret som fått ligga till sig och jag stickade förstås fel och fick ingen rätsida på det hela längre. Slängde det på nytt i stickkorgen. Men idag beslöt jag mig för att ta itu med det hela. Alltså att riva upp och kanske börja om från början eller strunta i boleron och göra något helt annat i stället? Ah, alla dessa val och beslut. Måste också sovas på.

Det här projektet är av färskare datum. Inte ens en vecka gammalt än. Jag tröttnade på restgarnet från far i husets sockor och beslöt mig för att sticka en mössa av det. Hade enbart rundsticka nr 4 i 40 cm och det blir för glest mellan maskorna. Köpte ju ny rundsticka i Kotka i tisdags så nu är det bara att riva och börja om från början. Fast nu skulle jag förstås vilja virka istället. Har lite idéer för papperssnöre. Måste bara kolla om jag har kvar nåt snöre efter vävkursen.
Men det skulle också vara trevligt att virka lite grytlappar eller kanske en väska och så har jag ju de där nyckelringarna och....
Hjäääälp, för många idéer och för lite energi just nu.2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tömde vårt matsalsbord från handarbetstidningar och -böcker för en tid sedan, men nu är det till hälften belamrat igen - suck! Det blir så när man inte har ett separat pyssel- och handarbetsrum för tidningar, böcker, garn, tyg m.m.

- Stickväninnan -

Inge sa...

Ja, ett handarbetsrum skulle absolut behövas. Där kunde man stänga in sig i lugna och ro och få lämna allting utan att det stör nån. Jag sysslade med lite blockning på matsalsbordet när jag väl fått det tömt. Det tyckte far i huset var helt onödigt. Inte gillar han heller att jag sitter vid köksbordet och syr ihop, fäster trådar osv. Han säger att han får garnludd i maten! :)