fredag, juni 07, 2013

114 kilo!!!

Dagen som gräsänka tog alldeles för fort slut. Det var så lugnt i huset med undertecknad och en drös med katter. Inga karlar i sikte som krävde vare sig det ena eller det andra. Eller nåja. Det sista är en sanning med modifikation för redan innan klockan hade hunnit slå tolv ville far i huset per distans att jag skulle göra det ena och det andra på datorn för honom. Morrr. Jag höll ju på med precisionsjobb, uppdaterade hemsidan inför sommarlovspausen. Hade inte tid med hans grejer då juh!

Igår när jag var tröttare än vanligt och snabbt öppnade min garnlagertabell i excel och filtrerade lite drabbades jag av galopperande panik.
Den minnesgoda läsaren kommer kanske ihåg att jag i ett mycket svagt ögonblick lovade far i huset att göra mig av med garnlådorna framför verandadörren. Var alltså tvungen att filtrera fram mängden sorten mm. Inte för att jag orkat göra så mycket på handarbetsfronten under veckan som gått. Tack och lov tröstade min stickväninna mig idag med att det blir svalare  i nästa vecka. Kanske jag får nånting ur händerna då. Hoppas kan man ju alltid.


Trött kollade jag igår på slutsumman på den framfiltrerade tabellen. I summacellen läste jag 114 kilo! Milda makaroner! När hade garnlagret hunnit växa till sig så mycket? Jag som ändå har stenhård koll och dessutom levt i värsta garnbantningstider.
Jag steg upp från datastolen och tog mig en titt på lådorna och kassarna framför verandadörren. Nääe, aldrig att där fanns 114 kilo. Inte ens hela mitt lager är 114 kilo!

Tillbaks till datorn och kolla var jag gjort fel i tabellen.

Eh, genant mängden var ju räknad i gram, så det var bara ynka 11,4 kilo garn. Nu vet jag ju inte om jag ska vara besviken eller glad för det?

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Jag tror nog nästan att jag skulle ha varit lättad ;) 114 kg, det är en hel massa garn det :)

Inge sa...

Ja, tur att jag upptäckte mitt lilla misstag. Hade nog inte kunnat sova på natten om det hade varit 114 kilo. :)
Vilket på minner mig om att det skulle vara hög tid att uppdatera garnåtgångstabellen. Såg att den släpar efter med över ett åt. Suck!