lördag, juni 13, 2009

KIP 13.06.2009


Underbart. Jag har tillbringat förmiddagen med att sitta på en parkbänk mittemot Lovisa torg och sticka. Jag hann alltså få en provlapp färdig igår kväll innan jag lade mig. Imorse lade jag så upp ett nytt projekt med Esitos öglemohairgarn. Det som jag köpte från Tammerfors i februari i år. Det blev lite huvudbry med strumpstickorna. Jag hade behövt grovlek nr 4, men kunde inte hitta det någonstans alls. 3½ blev för litet. Nu fick det bli 4½ istället och lite lösare och större. Eftersom det här skall bli en lisös eller hihattimet, som man säger på finska, är ju inte passformen nödvändig.
Och tja, strängt taget borde jag INTE börja på nya projekt innan jag har mina ufon färdiga. Men det behövdes något nytt för min egen skull liksom. Och nu är jag så ivrig att jag t o m funderar på att starta ett nytt projekt imorgon med! :)

Vi var ett 15-tal damer inalles. Folk kom och gick. Jag började klockan 10 och slutade 13.30.
Det är fantastiskt att sitta ute bland likasinnade. Jag fick hjälp med att plocka upp en förrymd maska. Det kändes nästan som förr då jag gick till mormor och hon redde ut mina misstag.
Tänk att få prata garn, stickningar och projekt. Lära sig ett annat sätt att nysta än det jag gjorde igår.Få se och känna på nya annorlunda garn.
En så varm och fin stämning. Jag välkomnades med öppna armar trots att jag inte hunnit vara med på ett enda stickcafé under året som gått. Men i höst skall jag försöka hinna med åtminstone i augusti.

Och så roligt när folk som strosade förbi stannade och frågade. Rektorn satte sig ner på bänken bredvid och vi talades vid en lång stund. Kan man ha en bättre förmiddag?

Olen viettänyt KIP-aamupäivä Loviisan torin laidalla. N. 15 naista osallistui. Ihana saada olla mukana, vain keskustella langoista ja projekteista. Oppia vähän uutta ja nähdä uutta erilaista lankaa. Valitettavasti en ehdi neulekahvilaan, sillä olen aina töissä silloin. Mutta nyt elokuussa yritän ehtiä ainakin 2 kertaa.Neulekahvilan vetäjä Desirée Kantola
Aijaa, minähän listasin UFO:jani, silti aloitin eilen uusi projekti! Oli vaan pakko saada tehdä. Esiton lenkkimohairlangasta ajattelin tehdä hihattimet. Lanka ostin Tampeereelta helmikuun alussa.

2 kommentarer:

Eila sa...

Ju, det var en trevlig dag igår med KIP, där och här!
Minä neuloin KIPissä kietaisuneuletta, alkaa olla jo viimeistelyvaiheessa och det är spännande att
se, hurdant det är som färdigt!
Mukavaa ensi viikkoa!

Inge sa...

Kyllä oli ihana päivä eilen. On innostava nähdä kaikki luomukset.
Hyvää juhannusviikkoa sinullekin!