onsdag, augusti 11, 2010

KYH 12 färdig valmis

På fredagen den 30.7 bet jag ihop och sydde och fäste trådarna i spetstoppen. Och ser man på, så var också KYH nr 12 färdig. Den hade länge fått ligga till sig, tyvärr. Den höll faktiskt på att ta knäcken på mig. Men trägen vinner och det skulle ju ha varit dumt att ge upp projektet.  Att sticka i bambugarn var dock härligt. Funderar om jag borde göra en tröja i ljusblått för sådant garn har jag hemma. Fyndade det i våras när det var Galet billigt i teeteeShop i Borgå. Det här beigefärgade garnet är också därifrån. Inhandlat vid samma tidpunkt.
Vem som skall få det här alstret vet jag inte. Om den inte passar på nån och ingen vill ha den, för jag den väl iväg nånstans till förmån för något välgörande ändamål.
Varför modellen heter spetstopp vet jag inte för det enda i spetsväg är den lilla kanten längst nere. I mönstret uppgavs garnåtgången till 6 nystan, dvs 300 g. Men det gick enbart pyttelitet garn från det sjätte nystanet.
Modell: Spetsstickad topp, modell nr 19 från tidningen Moda nr 3/2007
Garn: Just Bamboo från Sirdar
Åtgång: 258 g
Stickor: 5
KYH no 12 valmistui sittenkin. Annoin melkein periksi, mutta joskus sitkeys kannattaa. Nyt en vaan tiedä mitä tälle pitäisi tehdä...
Paljon pitsejä ei tässä näy vaikka mallin nimi on Neulottu pitsitoppi.
Lanka on aivan ihana, ostettu tuokokuussa teeteeShopista. Silloin oli Hullun halpa. :)
Malli: Neulottu pitsitoppi, malli 19, Moda no 3/2007
Lanka: Just Bamboo, Sirdar
Menekki: 258 g
Puikot: 5

Inga kommentarer: