måndag, januari 17, 2011

Garnåtgång i december 2010

Kan inte säga annat än att det märks att jullovet tog slut och jobbet slukade mig förra veckan. Det var en del missförstånd, onödigt åkande och kvällar som plötsligt blev lediga trots att de var reserverade för arbete. Inte mycket att göra åt annat än rycka på axlarna och konstatera: Sånt händer.
På en hel vecka har jag alltså inte hunnit med att uppdatera här. I kväll skulle jag i och för sig kunna visa upp de borttappade julklappssockorna, som jag fick färdiga i dag. Men jag är för trött för att fota, överföra till datorn, öppna kortet i bildhanteringsprogrammet och ladda upp det från hårddisken. Dessutom kom jag på att jag inte heller hunnit med att rapportera garnåtgången i december. En sak i sänder alltså. Sockorna får vänta till i morgon.

I december hann jag endast få en halsduk färdig. Till den gick det åt 200 g. Rätt ynkligt, men förstås bättre än ingenting. Har inte ännu kommit underfund med om det är bättre att satsa på små projekt, utmanande projekt eller stora projekt? Det finns så mycket jag skulle vilja skapa och så lite jag vare sig orkar eller hinner med.

Inalles gjorde jag av med 5 400 g garn under år 2011 (om jag nu har räknat med allt?). Det är 502 g mera än år 2009. Verkar som om jag är på rätt väg i alla fall.
Vad vi skall tala riktigt tyst om är hur många gram jag inhandlade och hur mycket lagret växte. :)


5 kommentarer:

Bettan sa...

Du är duktig som redan hunnit med 5kg garn eftersom åter just börjat... Vad har du sticka då?? :) Det ska nog stå 2010 men du har iallafall gjort en hel del, du gjorde väl lite vävning oxå men det kanskse inte räknas till samma garnåtgång.Lycka till med årets projekt.
Kram sytanten

tilda sa...

Det var inte så illa att ha använt så mycket garn! Jag måste nog börja väga allt vad jag har stickat också. Det är ju roligt att få koll på om det minskar eller ökar i lagret...

Inge sa...

Bettan -> Tack, men duktig och duktig. Allting är relativt. Jag ska be att få återkomma till mina alster under år 2010 i ett inlägg senare i veckan. Men här ingår både sjalar, halsdukar, sockor, virkat, väskor, toppar...
Måste ännu kolla om jag har listat allt. :)
Vävandet har jag inte räknat in här eftersom jag aldrig vägde jullöparen. Jag kanske skulle ta och göra det? Tack för tipset. Använde ju inte heller garn utan poppana (tygremsor).

Tilda -> Ja, tänk att 100 g här och 50 g där ändå blir till kilon i slutet av året.
Jag märkte att jag "tappade" bort alster, i synnerhet de som jag gav bort och sedan tyckte jag att jag inte hade åstadkommit nåt under året som gått. Därför har jag under de två senaste år försökt lista det jag gjort.
Hushållsvågen är bra till mycket, även att väga garn. I matlagningen använder jag vågen mycket sällan. Vad kan det bero på? Att den är luddig? Eller att jag inte lagar mat? :)

Kati sa...

Hei Inge. MInusta on todella hyvä saavutus tuo reilu 5 kiloa lankaa, jotka käytit viime vuonna. minä saan vain haaveilla sellaisesta tuloksesta.

Inge sa...

Kiitos. Tuntui todella hyvältä kun huomasin että pikkutyöt kasvatti grammamäärä kiloksi. Välillä en ole ehtinyt neuloa mitään, mutta kesän KYH-projekti oli antoisaa.