måndag, januari 24, 2011

Förberedelser

För ungefär två timmar sedan kom jag hem från vävsalen. Nu har jag alla maskiner igång, dvs diskmaskin, tvättmaskin och datamaskin och väntar på ärtsoppan, som far i huset kockar. Men obs., innan ni blir alltför avundsjuka, han öppnar alltså en konservburk, tillsätter lite vatten och värmer upp i en kastrull. :) Men vackert så. Jag slipper göra mos och steka fisk. Nu kan jag ägna mig åt viktigare saker, som den här bloggen.

Förra veckan var jag inspirerad till max. I tisdags på hemvägen från jobbpass i grannstaden såg jag för min inre blick hur jag plockade fram de där orangefärgade lite luddiga nystanen och bara satte igång med att sticka en pläd (eller filt, om ni hellre vill kalla den för det). MEN, MEN sådana garnnystan hade jag ju inte alls i mitt digra lager. Nog vita och likaså lilamelerade, men inte tillräckligt många nystan. Deprimerande när ens projekt grusas så där innan de ens hunnit få sin början.

I onsdags var jag ju iväg österut till lilla garnaffären för att få jute till den nya väven. Och då kunde jag ju inte låta bli att inhandla två härvor med öglemohairgarn. Härvor måste ju förberedas, så vid midnatt började jag nysta.
I torsdags hade jag tänkt hinna med några varv, men det gick ända till fredagen innan jag kom igång. Så här långt hade jag hunnit på morgonen.

Stickor nr 15 är häftigt. Och det borde ju gå fort att bli färdig, men, men, under hela veckoslutet har det varit en massa annat än stickning på programmet.

4 kommentarer:

tilda sa...

Det blir snyggt! Nu vet jag då vad det var för garn du talade om. Hmmm...Kanske man måste besöka lilla butiken i öster!

Inge sa...

Tack! Det blir luftigt åtminstone, men ändå varmt och skönt.
Ja, ja, säg när du åker österut så liftar jag med dig! :) Onsdag förmiddag är jag t ex ledig. :)
OBS! Man måste ha kontanter för hon tar inte bankkort, men är så snäll att hon brukar ge på räkning om ens pengar tar slut! :)
Vid närmare eftertanke borde vi kanske hellre ha min mor med oss för hon skulle räkna: "Ni behöver inte mera garn, ni behöver inte mera garn, ni behöver inte mera garn... "
Två garnomaner i en garnaffär kan vara direkt hälsovådligt.

tilda sa...

Ja se jag sku behöva jute!!! Men INGENTING annat!!!!Skall fundera på saken. Sku nog ha lite stads ärende. Måste skaffa en A-link till, för jag har inte alltid tillgång till den som finns. Sonen har den vid sin maskin. Kan inte använda lap-topen när jag är på FB-stickcafé annars!

Inge sa...

Ja, och jag skall ju inte ha någonting alls, men du behöver ju nog en vägvisare! :)
Kl. 13 måste jag vara på jobbet i det rosa huset i stan.
Slutar redan 14.30, men antar att det blir för sent för dig att åka på eftermiddan. Och förresten, måste ju ännu en gång betona att jag ju egentligen INTE skall ha nåt så inte behöver du släpa på mig. :)