lördag, mars 24, 2012

En blå slipover

Sent omsider fick jag den här blå slipovern färdig. Dottern beställde den redan i höstas och var nära att ge upp eftersom inget hände. Men alltså, på riktigt, vem har nu lust att sticka en rät tre aviga runt, runt, runt? :) Jag hade gärna sett lite mönsterstickning, nånting utmanande. Å andra sidan blev jag ju jätteglad över att dottern vill ha något handstickat av mig överhuvudtaget. Garnet köpte jag redan tidigt i höstas, så det var enbart min slöhet som satte käppar i hjulet. Jag ville ju som sagt  göra lite spännande saker.

Igår kväll dök dottern överraskande upp här och då fick hon med sig sin blåa enkla slipover i mjukt alpackagarn. För att få pröva på lite nytt beslöt jag mig för att sticka ihop axelsömmarna eller egentligen avmaska ihop. Länge sedan jag gjort något sådant så jag blev tvungen att konsultera min stickbibel från Bonniers. Och det var ett smart drag för nu behövde jag inte sy nånting alls endast fästa lite trådändar. Skönt!
Modell: En kombination från Sandnes alpackahäfte nr 0610 och Ribbstickat linne från boken Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt. Men inget extra mönster i urringningen.
Garn: Alpacka från Sandnes
Åtgång: 166 g
Stickor: Rundsticka 3½

2 kommentarer:

Hoffmans Design sa...

Oj vad snygg den blev. Den skall du vara stolt över fast den tog tid. Kram Hoffmansdesign

Inge Ekholm sa...

Tack, jo det ska jag nog. Hoppas nu att den inte blev för lång eller för kort. Dottern provade den tyvärr inte igår så jag hade fått se... :)