måndag, mars 26, 2012

Garnåtgång i februari 2012

Fick inte mycket färdigt i februari. Har de senaste veckorna stickat lite här och lite där och aktat mig för att sätta upp nya spännande projekt. Vill ju ha färdigt allt som ligger och "skräpar", men det är lite si och så med den inspirationen. I hemlighet sitter jag ändå och bläddrar i mönstertidningar och suktar efter spetsstickning eller någon skir virkning. Nu har då också yngsta sonen upptäckt att ett sådant förhållningssätt inte är att rekommendera för skrivbordet är fullt av halvfärdiga stickningar.
- Hur skulle det vara om du nu skulle gå igenom den där hyllan sektion för sektion, frågade han häromsistens och granskade kritiskt min sk "Darth Vader"-hylla. En svart Ikea-trekant på hjul, ursprungligen tänkt till killarnas studiebostad. Men den kom aldrig till användning där utan plötsligt blev den proppfull med garn istället. Konstigt, inte sant? :)
Och han har ju alldeles rätt. Härefter skall jag med dödsförakt kasta mig in i ett helt nytt tillvägagångssätt. Först kolla garnet i hyllan och därefter söka mönster. Och inte som nu, först söka mönster och sedan garn. Hmmm. Få se om det lyckas. Några UFO:n skall jag nog ha bort från dagordningen innan jag är nöjd. Och tröjan jag nu håller på med saknar nu endast bakstycke, så kanske, kanske jag skulle hinna få den färdig den här veckan. Alltid kan man leva på hoppet, sa påskharen innan den skuttade iväg.

Vad gör man då om inget blir färdigstickat? Garnlagret ska ju banta. Jo, man köper inte ett endaste nystan med nytt garn!!! Det du mamma! Nu har jag varit lydig!
Det andra jag gjorde var att ge bort garn, inte illa det heller för nu blev det igen minus i lagret! Hurra! Tror ni att det här håller i sig? Vågar jag redan öppna champagnen och skåla? :)

I februari 2012:

Använt
  • Slipover                                              166 g
Donerat                                                       450 g

Erhållit:
Av SNY                                                       300 g

Garnlagret:
Ingående saldo från januari                    25 593 g
- i februari                                                    316 g
Garnlagret totalt:                                  25 277 g

2 kommentarer:

tilda sa...

Med den här farten måste du nog komma på besök snart och fylla på lagret från mitt lager...vem vet hur svåra abstinens besvär man kan få om garnlagret blir för litet:)

Inge sa...

Åh, tack! Kommer jättegärna på besök, MEN mitt garnlager är på bantningskur! :)
Hoppas abstinensen håller sig borta.