tisdag, maj 14, 2013

Att ragga karlar

Här ett hett tips för er som vill pröva på att ragga karlar. Själv anser jag förstås att den tiden är förbi för min del för lääänge, lääänge sedan. Och så har jag ju förstås far i huset, inte att förglömma.

Hur som helst, förra veckan, närmare bestämt måndagen den 6.5, när jag vänligt följde med just far i huset till den privata besiktningsstationen i öst så hände det. Plötsligt var jag omgiven av karlar och min egen var försvunnen med besiktningsmannen.

Jag gjorde mig inga illusioner för jag hade ju inte ens tvättat håret innan vi åkte iväg. Så det var inte egentligen undertecknad som drog till sig de här männen som en magnet. Nej, det var min stickning. Jag satt nämligen utanför besiktningskontoret och njöt av det vackra vädret med en stickning i händerna.
En stickning ska man alltid ha med när man åker nånstans med far i huset. Vem vet hur länge man får vänta på honom. Åker han långt borta med en rekommenderar jag att man dessutom tar med sig en matsäck och något att dricka. Han har nämligen en benägenhet att köra utan pauser. Skall han från punkt A till B är det bara köra som gäller. Värst är det på returen för då talar han om allt som finns hemma i kylskåpet utan att bry sig om att vi faktiskt inte har ätit nånting på de senaste fem timmarna. Ibland vill han vara snäll och säger att nästa ställe stannar vi på alltmedan han susar vidare för det var ingen bra plats enligt honom. Den här jakten efter det perfekta etablissemanget att stanna på och mätta magen leder också ofta till att vi är hemma innan vi får nånting i oss.
Ett annat faktum är att han är totalt tidshandikappad och förstår inte att inget serveras ca sju minuter före stängningsdags. Hurså tycker han. De ska ju ha öppet till klockan 16. Han inser liksom inte att köket är stängt och kocken har gått hem.


Nå, efter denna utgjutelse om ni ännu vill ragga karlar, sätt er alltså utanför ett typiskt manligt (förlåt alla jämställdhetsivrare, men inte en gång har jag sett kvinnor annat än bakom disken när jag följt med till besiktningskontoret) ställe och dra fram stickningen. Och simsalabim så flockas en hel hop av karlar runt er.
Den här stickningen intresserade dem storligen även om en först trodde att jag satt och virkade.

Glöm alltså smink och sexiga kläder. Det är hantverk som är lockande!

3 kommentarer:

Linnéa sa...

Ha-ha,
hur var det nu så intresserade av din stickning. Lite otippat kan tyckas. Fin fläta du har stickat.
Tack för din kommentar.
Linnéa

Mikaela sa...

Nog låter det lättare att ragga karlar idag än då, när det begav sig för min del ;)

Såg du förresten att höstens stickläger har ändrats lite? Vi kommer i september att sticka i Pörkenäs i Jakobstad, den 12-15.9. Hoppas det är ett passligt datum för dig, vore kul om du kunde komma :)

Inge sa...

Linnea -> Tack.

Jag vet faktiskt inte hur det kommer sig att fyra män flockades runt mig och min stickning. De tyckte liksom att allt med den där stickningen var intressant. De glänsande fyrkantiga stickorna, flätan, tumkilen, garnet... Men när jag frågade om de brukar sticka slog de ifrån sig helt förskräckt med båda händerna. :)
Och sedan kom vi in på diskussion om bilar. Den ena karlen hade en urläcker Mercedes som han hämtat direkt från Tyskland.

Mikaela -> September, Pörkenäs, skriver in det i min överfulla almanacka och hoppas på det bästa. Skulle vara så kul.