fredag, augusti 23, 2013

Kattpannlapp

- Så fin, den där kan inte bli en pannlapp, utropade min mor för några veckor sedan då jag höll på med ett UFO-projekt. Det blev faktiskt färdigt förra veckans torsdag och eftersom jag idag fick frågan:
- Stickar du ännu, när jag var och åt lunch i stan, så insåg jag att nu är det hög tid att lägga ut lite bevis på bloggen, för visst stickar jag ju ibland.
Och nu just med stark betoning på ibland. Min mor fick sig nämligen ett gott skratt idag (igen) på min bekostnad.
- Va? Har du tappat en stickning? Nu igen, skrattade hon hjärtligt. Jo, just det, jag skulle vilja ha sjalen färdig och blockad och i användning inkommande tisdag, men... Ja, stickningen är totalt borta. Nu har jag dock inte vågat gräva så jättedjupt på mitt överbelamrade skrivbord. Tänk om det kommer bortglömda UFO-projekt emot? Hujedamej! Jag som bara vill ha den där lila sjalen färdig så jag kan börja på någonting helt annat. Ja, och städa vill jag då absolut inte alls göra. Suck!


Kattpannlappen var också ett UFO, som jag påbörjade redan den 10.6.2011. Tänk att det tog ända till 15.8.2013 innan den var färdig. Jag är en synnerligen långsam stickerska. Det här är alltså ett KYH-projekt från år 2011, som aldrig liksom blev färdigt.

I det här projektet fick jag köra med man-tager-vad-man-haver i bästa Kajsa Wargh anda. Huruvida hon nu på riktigt har myntat det där uttrycket vågar jag inte gå ed på.
Men jag fick i varje fall ta till sockgarn sommaren 2011 eftersom jag saknade bomullsgarn.

Modell: Kattpannlapp modell nr 47 från tidningen Kauneimmat joulun käsityöt nr 2/2007
Garn: 7 bröder från Novita
Åtgång: 78 g
Verktyg: Rundsticka nr 3 och virknål nr 2½

Skuld till sparbössan: 7,50 €

Den här pannlappen är verkligen tjock på grund av sockgarnet och så är den dubbel. Ja, och så finns det ju en massa mönstertrådar som löper inuti grytlappen.
Baksidan ser alltså likadan ut som framsidan, om man nu kan tala om bak- eller framsida på det här projektet. Jag är inte riktigt nöjd med den virkade uddkanten. Borde inte ha följt beskrivningen till punkt och pricka utan använt någon egen variant.

I veckan hittade jag samma grytlappsbeskrivning i den här boken

Vad jag nu gör med en sådan här bok i blått vet jag inte, men....

... kattpannlappen ser onekligen bättre ut i bomullsgarn, liksom tunnare och smidigare. Tjaaa, huvudsaken är ju dock att ingen bränner sig när de använder grytlappen. Så kanske den får vara lite tjockare?


1 kommentar:

Garn sa...

Prima pannlapp! Mjau