torsdag, augusti 15, 2013

Surf and Sand

Vad göra då det återstår ett litet restgarnsnystan på 52 gram från förra årets sockstickning?
Nå, förstås hitta på någonting för att bli av med garnet, men vad?
Tja, jag har ju varit rätt vilsen i handarbetsvärlden och har inte fått någonting ur händerna så jag beslöt att satsa på någonting relativt enkelt. Och simsalabim, så blev det en mössa och ännu en julklapp är färdig.


Modell: Mössa, modell Surf and Sand från Knitting Calendar 2013
Garn: 7 bröder sinisorsa (gräsand) och Oi, villasukka (det enfärgade garnet)
Åtgång: 54 g
Stickor: Nr 3½

Skuld till sparbössan: 4,50 €

Jag gillar mönstret även om det inte framträder så tydligt i den här randningen. Och om jag nu tillåts skryta lite? Ja, så tycker jag att avslutningen på den här mössan är riktigt snygg.
Och jag tycker om det här randiga garnet. Det är piggt och snyggt. Undrar om det ännu finns i sortimentet? Här ser ni förresten att det är två aviga maskor ibland. Det gör ytan mera levande.

Nu ska jag fästa lite trådar på mitt UFO-projekt och sedan börja virka kanten på den pannlappen, även det en blivande julklapp. Vädret är idag perfekt för lite inomhuspyssel.


4 kommentarer:

tilda sa...

Månne det är nån rolig mässa om en månad!!?? Det skulle kanske vara bra med lite omväxling i livet. Int för det, tråkigt har det inte varit:)

Inge sa...

Oj,oj, Jag tänkte stort och stickläger i Österbotten.

tilda sa...

Hoppsan...det är för stort åt mig:) Men säkert skulle det vara roligt!

Inge sa...

Ja och så åker ju Novita på en stickkryssning till Stockholm den 26 - 28.9. Det skulle också vara roligt. Ack, ack, så mycket man skulle vilja göra...