fredag, november 27, 2015

Slagit slint

Här i huset har det slagit slint och det rejält. I söndags för snart en vecka sedan var jag iväg på brandkårsdamernas julbasar. Och det var förstås riktigt, riktigt trevligt. Träffade massor av vänner och bekanta.
Och nu har jag julförberedelserna så gott som undan, för i frysen väntar både kålrots-, lever- och morotslådor, liksom tre torrkakor: Romchoklad, tigerkaka och citronsandkaka. Superduper bra, inte sant? Ingen stress alltså för nu behöver jag endast koka lite bondost, baka jultårtor och eventuellt den där chokladtårtan vi (nästan) alltid brukar ha på julens kaffebord. Å andra sidan så har jag faktiskt idag kollat lite på hur det skulle vara att åka iväg på julkryssning och strunta i allt vad julen heter. Bara gå till dukat bord, ta det lugnt och njuta. Fast när jag föreslog det för far i huset höll han på att gå i taket, för se nej, man ska vara hemma på julen. Punkt och slut. För att vara en "icke-julmänniska" är han otroligt fast i traditionerna.


Men alltså, från julbasaren kom jag hem med.... ja, alltså, ni kommer inte att tro att det är sant, men...
...jag investerade hela fem euro i en julgardinskappa!!! Det ni, julgardiner har vi inte sett av i detta hus förr. Det är liksom trots allt inte riktigt min grej. Och kan ni tänka er, far i huset sade inte ett knyst om min anskaffning. Lite oklart dock om han imorgon går med på att få upp kappan lagom till lillajulen! :)

Han betedde sig alltså högst misstänkt, men på söndagen klarnade det varför han var så snäll. Jag hamnade iväg med honom till Biltema, som betalare, vad annat? :) Ja, ja och förstås som sällskap under färden, men jag skulle ju nog ha velat vara hemma och få undan lite innan arbetsdan på måndagen tog vid.

På julbasaren fanns annars mycket av allt möjligt och jag hade fullt sjå att hålla i slantarna.
På keramikbordet fanns det såna här ugglor. Jag uppskattar helheten med genomtänkta fina presentpåsar.

Förstås understödde jag lågstadieskolan här i närheten genom att köpa lotter.
Och jag vann glitterlim! Men vet faktiskt inte vad jag skall göra med det, för jag lutar starkt åt att inte alls sända julkort i år utan sätta in motsvarande summa till Röda Korset. Men visst skulle det vara roligt med julkortspysslet...

Och eftersom jag understödde lågstadiet tyckte jag att det var rättvist att jag också understödde en åttonde klass i högstadiet.
Och så kom jag hem med de här två fina godispåsarna. Innehållet är så läckert och det försvann i ett nafs.

Det fanns förstås mycket stickat och virkat på julbasaren, nedan ett exempel:
Önskar er alla en riktigt skön lillajulsafton (ja, sånt firar vi lite här i Finland, men bara lite, liksom en försmak av vad julen hämtar med sig)  och en fin första advent!
2 kommentarer:

Smycka sa...

Julgardinen tycke jag var jättefin! Jag hade nog fallit och köpt en uggla jag! *hihi* // Ulrica =o)

Inge sa...

Tack! Jaa, tänk så jag var ståndaktig, som avhöll mej från inköp! :)