söndag, juni 28, 2020

På G

Veckoslutet har rusat förbi och trots hettan har det varit riktigt trevligt. I kväll åkte vår kära gäst västerut och vi saknar henne redan.

Igår var vi verkligen på G och det med ett stort H, för så här såg det ut på matbordet:
Och nej, det var inte jag som vare sig ritade mönster eller sydde! Nej, det gjorde duktiga H. Jag behövde endast leta efter garn, lite knappnålar och sytråd. Och allt det klarade jag galant!

Eftersom matbordet var upptaget tog vi oss till stan för att inta en något sen lunch.
En toast på Café Favorit med en ingefära soda var riktigt lagom som lunch i hettan igår.

Den som har varit duktig och ätit upp lunchen får förstås efterrätt. Supersvårt att välja. Den här med salta jordnötter och tjinuski (kola) var jättegod. Men fräsch och somrig var hallontårtan i bakgrunden. Vi var så fiffiga med H att vi delade på kakbitarna så att vi fick smaka på varandras. Det var första gången H var på Café Favorit, men absolut inte sista. Vi smakade ju inte på tesorterna igår, så...

På kvällen putsade vi grillen och sedan blev det premiär för grillning utomhus. B och L dök upp, men skulle inget ha, svägerskorna B och B anlände också och de fick både grillat och kaffe med wienerbröd i sig. En skön sommarkväll helt oplanerat i trevligt sällskap. Någonting att spara, som en pärla i livets halsband.

Önskar er alla en riktigt bra start på den nya veckan.

Själv ska jag nu lägga mej med en god bok, som kom i paketet jag löste ut från "posten" igår. Hoppas att den inte håller mej vaken hela natten!

Inga kommentarer: