tisdag, oktober 21, 2008

Himmelriket - Taivaassa

Idag har jag befunnit mig i himmelriket. Garn till specialpris överallt. -40% på allt som fanns i hyllorna. Det är svårt att låta bli då. Till råga på allt fanns det så mycket kvar av olika kvaliteter och färger. Det hade jag inte väntat mig. För en garnoman är det ett himmelrike och en prövning. :)
Mor min påstår att jag är galen som går igång på garn. Men medge att det ser läckert ut och att ni också skulle vilja ha lite. Himmelriket heter Garnhuset i Borgå. Det skall flytta från industriområdet in till Gamla stan. Därför försöker de få hyllorna tomma. Vi konsumenter tackar och tar emot. Om ni vill fynda skall ni skynda er. Fredag är sista öppethållningsdagen före flytten. Det här fyndade jag:

Garn förenar. När jag var på därifrån med mina nystan blev jag hejdad av en dam. "Du som verkar göra så mycket", inledde hon och jag blev smått kallsvettig. Hon skulle bara veta hur lite jag hinner med för tillfället. I varje fall började vi diskutera. Hon hade två härvor av något effektgarn och tänkte göra en halsduk av dem. Nu blev hon orolig att 100 gram inte skulle räcka. Jag försäkrade henne om att det skulle det nog. Sedan började jag visa henne alla ljuvliga alternativ: Chili, Funny, Foxi, Big Ball, Kitten mohair, Aloha stripes m.fl. Det verkade mera som om jag var försäljare på stället än en kund. Men en garnoman blir ju så lycklig av att vistas bland alla härvor och nystan. Då är det lätt att dela med sig och roligt att diskutera sticksätt och maskupplägg mm.

Väl hemma upptäckte jag att de 3 nystan med Kaarna som jag fyndade inte räcker till den halsduk jag vill ha. Det skulle ha behövts ett nystan till. Vet inte om det är någon tröst, men jag var väldigt generös med Sisu Glitter garnet och har nu 100 g över om jag nu gör den där tröjan jag tänkte. Och varför skulle jag inte det?

Och kanske, men bara kanske jag åker till himmelriket igen i torsdag. Till det där lila Chili-garnet kunde jag tänka mig tillsammans med lila Kitten mohir och då kunde det bli en spännande sjal, inte sant?

Tänään kävin Lankatalossa Porvoossa. Yarn junkin taivaassa. Kaikki langat erikoishinnoin -40%. Valitettavasti muutama kerää tuli mukaan kotiin. :) Mistä aika tehdä jotain näistä langoista?

Inga kommentarer: