onsdag, december 03, 2008

Genant

Det gråa Kaarna-projektet jag stickar med åttans stickor borde ju gå snabbt att få färdigt, inte sant? Men genant nog blev jag tvungen att repa upp 20 cm och börja om en tredje gång. Suck!
Så här långt har jag kommit nu när jag äntligen begrep att skilja på oikea puoli (=rätsidan) och oikea reuna (=högra sidan). Det är alltså rätsidans högra sida som skulle ha 8 maskor avig slätstickning (sileä nurja neule). Det blir förstås plaggets vänstra sida när man klär på sig. Nu har jag stickat nästan 40 cm igen och skall snart dela upp stycket i två delar. Bäst att hålla tungan rätt i mun så jag fortsätter endast på arbetets högra sida 20 cm och sedan stickar den vänstra. Skall bli spännande att se om jag klarar av det?

För tillfället har jag löst det problemet genom att helt enkelt sticka på mitt blåa Nalleprojekt istället. Där fattas nu ca 40 cm. Sedan skulle det vara färdigt. Men storleken på stickorna är 3½, så det gäller att ha lite tålamod. Det är bra att ha många olika projekt på gång, då kan man alltid byta i takt med humör och lust. Men man skall noggrant akta sig så det inte blir många UFO:s. För visst är det bra mycket roligare när man får projekten färdiga än när de blir och ligga i bottnen på stickkorgen?

Inga kommentarer: