onsdag, januari 07, 2009

Otydliga beskrivningar - Epämääräiset ohjeet

Ett rosa ponchoprojekt, som jag påbörjade på nyårsdagen, borde egentligen redan ha varit färdigt. Men icke och det beror på lite vaga mönsteranvisningar. För huvudets del står det att man skall lämna öppet på lämpligt ställe när man virkar ihop de båda trekanterna. Lämpligt ställe, vad är det, om jag får fråga? Inte en susning. Jag har nu sprättat upp virkningen tre gånger. Håll tummarna att jag lyckas få det hela färdigt och ivägsänt till Värmland (Sverige) ännu den här veckan. Men, få se hur det nu går med det lämpliga stället! :)
Tror ni att jag nånsin kommer att bli så skicklig att jag fattar sådana här beskrivningar? Helst skulle jag ju ha sett att det stått hur många luftmaskbågar som skall virkas ihop på respektive sida. Isynnerhet som den här ponchon endast är i en storlek. Handlaget har man ju ändå testat i provlappsvirkningen. Fast jag gjorde en liten modifikation. Virkade först en snibb början med sjuans virknål och så en till med åttans. Valde sedan den som såg bättre ut och mätte inga 10 cm:s provlappar.
Inhoan epämääräiset ohjeet niin kuin tämä:..."jätä pääntietä avoimeksi sopivasti". Mikä on sopiva? Kolme kertaa olen yrittänyt. Viimeistään ylihuomenna virkkaan viimeiset pääntiekierrokset. Muuten ponchoa ei koskaan pääse Ruotsiin! :)

Inga kommentarer: