lördag, januari 31, 2009

Rosa ponchon

För två veckor sedan, söndagskvällen den 18 januari, fick jag färdig den rosa virkade ponchon. Garnet jag använde var Sandnes Alfa, 85% ull och 15% mohair. Ett garn som är behagligt att sticka virka med. Och snabbt går det för man kan ha sjuans stickor. Jag använde åttans virknål. Mönstret hittade jag i Suuri Käsityölehti nr 2 2006 modell 7. Jag förlängde ponchon lite enligt systers önskemål. Det gick åt inalles 650 g, enligt beskrivningingen skulle det ha räckt med 550 g, men jag fick alltså lägga till 100 g. Tur att jag hade 800 g från början. När jag köpte det tänkte jag mig lite vagt en tröja. Få se vad jag kan hitta på med de 150 g, som blev över.
Det var så roligt när lillasyster uttryckte sin önskan om en poncho och jag hittade både mönster och garn här hemma. Jag hann t o m prova ponchon på henne innan hon återvände hem till Sverige. Vilken tur att jag fyndade garn i höstas i Garnhuset i Borgå. Nu när de flyttat till simolinska huset heter det ju teetee shop.
För en och en halv vecka sedan sände jag alstret i paket. Undrar om ponchon har kommit fram?
18.1.09 vamistui virkattu poncho. Lanka: Sandnesin Alfa (85% WO + 15 WM). Malli löysin Suuri Käsityölehdestä nro 2 2006 (malli nro 7). Lankamenekki: 650 g. Virkkuukoukku nro 7

Inga kommentarer: