söndag, april 06, 2014

IKH

Under den gångna veckan har jag inte gjort annat än åkt omkring. Puuuust! Sånt tar minsann på och så hinner jag inte med nånting alls. Och jag som har så mycket som jag skulle vilja sticka och virka. Suck! Jag har inte ens fått ett par små barnvantar färdiga. Hur sjutton kan det bli så? Hoppas att det enbart är tillfälligt och att jag snart får lite tid för mig själv. Håller tummarna.

Förra veckans måndag var jag iväg tillsammans med far i huset till hans favoritaffär IKH i Vanda. Det är nu inte riktigt mitt förstahands val vad gäller affärer, men jag följde snällt med. Och jag strövade omkring där i allsköns ro och förstod inte ens vad hälften av verktygen ska användas till. Jag stirrade också på de där fina små modellerna av traktorer, men ack, ack en MF 35:a kostade hela 69 euro. Och då är det ju ändå en sorts leksak, fast jag tror inte att jag skulle våga lämna en sådan dyrgrip i barnhänder.
Far i huset fick tag på den startmotor han så väl behöver samt två ackumulatorer och jag vandrade så där halvslött bland proppfulla hyllor.
Haaaa, sen fick jag syn på nånting som har med segling att göra och jag visste förstås precis till vad de här kan användas, så jag slog till och köpte hela två förpackningar av dem. Far i huset höjde smått förvånat på ögonbrynen:
- Vad ska du med dem till, frågade han misstänksamt.

- Jo, när jag lagar kassar förstås.
Snällt utelämnade jag ett litet om som snabbt kan förvandlas till ett stort OM. För inte har ni sett mig sy kassar inte! Men ringarna kan ju vara bra att ha ändå, inte sant?
Och apropå kassar så hittade jag en splitterny tygkasse för 1,50 € på loppis i torsdags. Hur skulle jag kunna sy till det priset?


Nu hoppas jag verkligen att det kommer att dröja ett tag innan jag ska iväg till IKH nästa gång.

3 kommentarer:

Ninnis familjeliv sa...

Kikar in och passar på att önska dej en riktigt fin söndag! Hoppas du hinner med lite handarbete idag! Kram Nina

Anonym sa...

Är ringarna faktiskt blåa??! Hm, då passar de kanske inte till tygkassen som jag lovat sy... och som jag faktiskt har i tankarna då och då... (Alltså inget bortglömt syprojekt, men hur trolla fram mera fritid???)

hälsn. stickväninnan

Inge sa...

Ninni -> Tack för det. Jag hann faktiskt sticka i helgen + en hel del annat.

Stickväninnan -> Ja, ringarna är blå, den enda färg som finns. Nu påstår förstås far i huset att han nog minsann har sådana där ringar i metall också, men större. Dock när jag ställde honom mot väggen var han mycket svävande på målet om var de i sådana fall skulle finnas.
Fritid är en svår balansgång, tycks alltid finnas för lite av den tiden i synnerhet när den tiden går åt till tvätt, disk o.dyl.