lördag, september 05, 2009

Lila sjal - Pitsihuivi

Det tog tid, men äntligen igår blev den lila sjalen färdig. Den som jag påbörjade den 20 juli som ett litet mellanarbete. Hade faktiskt först tänkt mig en mindre trekant som skulle kunna användas som halsduk. Men sedan var det så roligt att sticka och garnet så drygt och jag fortsatte och fortsatte och fortsatte...
Ibland kan en stickning sluka en med hull och hår. Men igår tyckte jag att storleken är precis lagom och maskade av fort som sjutton! Vem vet om jag inte skulle ha fortsatt ytterligare. :)

Att fotografera sjalar är inte lätt, isynnerhet som far i huset inte alls är medgörlig och vill ställa upp med ryggen mot kameran och utbredda armar så man skulle få någon sorts uppfattning om storleken på skapelsen. Beklagar, ni får nöja er med mina halvtaskiga bilder!
Garnåtgång: 184 g lila Rose Mohair från Novita
Stickor: Rundsticka nr 6
Modell: Nr 14 från Novitatidningen Talvi 2008 (Vintern 2008)

Här en detaljbild som kanske ger er en liten uppfattning om spetsmönstret:
Garnet 150 g fick jag i våras av min dåvarande hemliga stickvän. Det fjärde nystanet hade jag tänkt göra en basker av, men nu växte ju min sjal så jag fick ta det till hjälp! :)
Vihdoin tämä pitsihuivi valmistui. Aluksi sen piti vain olla pieni kolmio, mutta neuloin ja neuloin ja neuloin... Yhtäkkiä minulla oli jo iso huivi! :)
Lankamenekki: 184 g Rose Mohair (Novita)
Puikot: 6
Malli: No 14 Novitalehti Talvi 2008

Lanka sain keväällä SNY:ltäni.

3 kommentarer:

Mikaela sa...

En sån vacker sjal! Jag har också stickat det mönstret i vintras, jag stickade i Baby alpaca så den blev "tätare".

Katrin sa...

Fin sjal. Håller med om att det är svårt att fotogrfera så det ser bra ut. Jag har hittat en glänta i skogen där jag funderar på att sätta upp ett rep och fota mina sjalar. Det blir i alla fall fin bakgrund.

Inge sa...

Tack! Rose mohair är ett härligt garn att sticka med. Mönstret är användbart och riktigt trevligt att sticka när man kommer igång.
Det där med skogsglänta låter som en bra idé. Tack för tipset.