onsdag, juni 23, 2010

Farliga stället

Eftersom Olebrumm vågade visa sitt garnlager vågar jag nu också visa vad som fastnade i mina nypor på KIP-dagen den 12.06.2010. Jag satt då tillsammans med M från stickcaféet i Lovisa och stickade publikt. Vi gjorde det vid teeteeShop i Borgå, för det fanns ingen publik stickaktivitet i hemstaden. Det var riktigt trevligt och intressant för det gick ju en massa turister i Gamla stan och många stannade och frågade och var intresserade av det vi höll på med. I synnerhet män var nyfikna på stickandets ädla konst och ville fota oss. Tydligen hade de inte stickande fruar.
 
Hur som helst, i affären var det finfina erbjudanden -20% rabatt på allt, även redan nedsatta garn. Jag skulle ju inte ha något och behöver inte heller nytt garn för jag hade ju redan kompletterat mitt lager i maj.
Men hur det nu var när jag gick där och nöp lite grann i olika nystan, så plötsligt hade jag korgen full av det här:
Sandnes Easy, två härvor med lingarn och tre nystan Pantino (bomullsblandning). Det turkosa nystanet, Mandy, bjöd teeteeShop oss stickerskor på.
Sandnes Fiesta och en ljuvlig boll, som skall bli sockor vad tiden lider.
Austermans Algarve-bomullsgarn. Det är uträknat till ett virkprojekt, som jag såg uppvirkat i affären och inte kunde motstå. Kommer att starta det efter att jag fått alla påbörjade KYH-projekt färdiga. Sedan får vi se om det tar längre tid än ett halvår...

Hur många gram har lagret ökat med nu? Vet inte riktigt för jag har gömt de här garnen så jag inte skall frestas och påbörja något helt annat än KYH.

3 kommentarer:

tilda sa...

Oj vad det börjar klia i stickfingrarna när man får se alla härliga garnnystan. Borde ordna garnloppis så att jag skulle få skaffa nya istället. Har kanske två sopsäckar fulla med garn!H. Tilda

tilda sa...

Jag tror att jag struntar i kuddorna och börja virka istället. Att se så många vackra garnnystan får det att börja klia i fingrarna. Borde kanske få slut på mitt gamla lager innan jag får införskaffa nytt. Kanske att jag måste ordna ett garnloppis!H.Tilda

Inge sa...

Bara två sopsäckar? :) Jag har några tvättkorgar + några plastlådor som rymmer allt från 70 liter neråt. Och jag borde ju nog inte köpa nytt. Men som du säger, ibland är det mera inspirerande med nytt garn. På något sätt vekar det dessutom som om just det garn man behöver aldrig finns i just den rätta färgnyansen eller mängden i ens lager. Konstigt, inte sant?