onsdag, juni 16, 2010

KYH 15, 16

Solen lyser där ute, men det blåser kall nordanvind. Därför har jag valt att bänka mig framför datorn i stället. Det kanske inte är så bra för jag har vandrat vilse i en massa härliga bloggar och jag borde förstås ha tagit hand om disken istället. Blääää.
Men nu kan jag då rapportera mina KYH-ansträngningar. Gårdagens ser ut så här:

KYH nr 15 skall bli en vanlig enkel trekantssjal, virkad med luftmaskor, fasta maskor och en stolpe/varv. Garnet köpte jag i november på mässa i Helsingfors. Det blir riktigt trevliga effekter med de där plupparna.

KYH no 15, virkattu huivi.

Dagens är mera kreativ virkning:
KYH nr 16: Vet inte riktigt vad det skall bli. Använder restgarner så få se hur långt det räcker. Kan kanske bli ett mobilfodral? Tekniken är väl någon sorts krokning?

KYH no 16: Kokeilen minulle uutta virkkaustekniikkaa. Luultavasti tästä tulee kännykkäkotelo. En usko että jämälangat riittävät muuhun! :)

2 kommentarer:

Soili sa...

Krokning är roligt,jag har krokat mössor och vantar.Testa rundkrokning ska du se...det är minst lika kul.Jag har länk på min blogg till en videosnutt på youtub
Där ser man precis hur det fungerar.
Härlig färg på sjalen,

Inge sa...

Tack för tipset om krokningen. Hur skulle jag klara mig utan bloggvänner som vägleder och ger goda råd?
Min mamma gav förresten tips på vad mitt första krokningsjobb kan förvandlas till. Skall bli spännande och se om jag lyckas.
Sjalfärgen är kanon. Det var färgen i kombination med plupparna på garnet som fick mig att fastna för det garnet på hantverksmässan i Helsingfors förra hösten.