fredag, oktober 15, 2010

Loppisfynd modell större

För ungefär två veckor sedan var far i huset på jakt efter delar till gamla kranar. Han besökte olika företag, men också ett par loppisar i grannstaden. Hans fynd är betydligt större än de tidningar som jag hittade och inhandlade.
Att fyndet är av äldre modell kan man se på den här lilla skylten. 
Gissa vad firman heter i dag?

Så här fint loppisfynd hämtade far i huset hem till mig. Nu väntar han ivrigt på den första löparen utan att förstå att jag inte kan vare sig reva eller solva. Men det kanske han kan lära sig? :)
60 cm bredd skall den här klara. Verkar helt oanvänd även om redkammen rostat. Far i huset har redan bytt ut skruvarna mot nya glänsande. Om du köper en sådan här idag från tillverkaren kostar den 379 euro. Gissa vad far i huset fick betala för den?9 kommentarer:

Mikaela sa...

Lyckans dig! Är det en bordsväv eller en vävstol att ha på golvet? När du frågar så här har han knappast behövt betala många pengar för den... Under hundralappen, kanske? Önskar jag också kunde göra sådana fynd nån gång...

tilda sa...

Oj vilket fynd. Det är väl Toika som dom heter nuförtiden. Betala han 50 € för den? Nu måst vi nog se till att du får laga lite av varje i vävkursen!!

Inge sa...

> Mikaela: Det är en bordsväv, utan trampor alltså. Och visst är jag lycklig över att ha en karl som hittar sådana här saker på loppis. Antar att en viss del beror på tur och resten hur ofta man går och gör fynd?
>Tilda: Ja, det är Toika som firman numera heter och de har ju specialiserat sig på vävstolar och allt som hör vävningen till. Förstås säljer de också garn.

Och håll i er nu, den här underbara lilla vävstolen kostade enbart 20 euro. Ni förstår att för det priset kunde den inte lämnas kvar! :)
Problemet nu är att en ny redkam kostar över 30 euro, så nu måste jag fundera hur man kan få bort rosten från den nuvarande.

Tilda sa...

Hurdan redkam månne du sku behöva. Jag har för mig att jag har en 40:ans redkam överlopps. Den är också ett loppisfynd.

Inge sa...

Oj, tack det var snällt, men nu har du glömt att du talar med en novis. Om vävbredden är 60 cm är väl redkammen också bredare? Eller?
Vill du förresten ha lite "gamla" mönstertidningar, som jag har fått i dubbelupplaga? En Kauneimmat Käsityöt från 2009 och ett julnummer av Suuri Käsityölehti från 2008 och så har jag några gamla Novitatidningar också. Visst stickar och virkar du ju på finska med?

Kati sa...

Upea löytö, ja kuinka halvalla! Tuliko kangaspuissasi ohjeet mukana? Jos ei, minulta voit saada kopiot. Pirran puhdistaminen ruosteesta voi olla vaikeaa. Joten suosittelen etsimään ruosteettoman pirran. Innokkaasti odotan tuotoksiasi näistä kangaspuista!

Inge sa...

Kiitos, se olisi todella ystävällistä, sillä mitään papereita ei tullut mukana. Jaa, saa nyt nähdä jos osaan tehdä mitään sillä :)

tilda sa...

Min överlopps redkam är 103cm bred så jag vet inte om den går till din vävstol.

Inge sa...

Ok, det verkar lite väl häftigt. Nuvarande redkam är 62 cm bred.