onsdag, mars 09, 2011

Misshandlad på grund av stickningen

Här i huset får jag ofta utstå spott och spe på grund av mitt stickande. Först kollar männen lite försiktigt in vad jag håller på med. Om det inte är sockor i manligt grå nyans, vilket det ju oftast inte är, så börjar klagolåten. Stickorna klirrar, det prasslar om garnet, golvlampan lyser i ögonen eller ve och fasa på TV-rutan. Att det hörs klagomål när garnnystan ramlar på dem eller de snubblar över plastlådorna proppade med ljuvligheter är ju förståeligt. Men att klaga när jag sitter stillsamt i fåtöljen och håller på med en oskyldig hobby? Vad kan jag säga till det annat än: Ja, se karlar! :)

I måndags satt jag helt lugnt i min fåtölj och stickade. Gladde mig åt att mönstret växer fram på den svarta tröjan med god fart, när jag plötsligt kände en vansinnig smärta i vänstra handleden. Jag skrek till så fönsterrutorna skallrade och karlarna i huset kom sättandes och undrade vad som hade hänt. Ja, va månne?
Den attans katten hade suttit och lurpassat och högg sedan till med full kraft. Ack, ack...
- Det var inte jag, säger Lurvinge vädjande.- Jag gjorde ju bara lite så här med tassen för att kolla vart tråden tog vägen...

15 kommentarer:

Mikaela sa...

Bäst att du passar dig, det där låter ju rent av farligt... ;)

tilda sa...

Tänk att det kan vara så farligt att sticka:)

Bettan sa...

Aj då, lilla kisse är alldeles för nyfiken...kunde inte kisse vara hos karlarna...? så att du får sticka ifred!! Näe då kissen är hur gullig som helst och för men fick han gärna "tassa" med garnet. Ha det gott
Kram sytanten

Madeleine sa...

Han ser allt bra oskyldig ut! vilken sötnos!

Inge sa...

Ja, nog har ju vetat att vissa fritidssysselsättningar är farliga. Men jag har ju trott att det handlar mera om bergsklättring, slalom och fallskärmshoppning. Stickning räknade jag inte som högrisk hobby! :)
Och visst ser ju den lilla sötnosen totalt oskyldig ut. Tänk att kunna sätta upp en sån där min. Antagligen för att hon vet att jag går på den. :)

Virkaholic ☆ Teskedsmamman sa...

Det där gör redigt ont!!! Min ena katt har lärt sig sikta på nystanet numera...schlnu4

Inge sa...

Låter som om den är bättre skolad än vår lilla marodör. Jag försöker hålla katten från nystanen för får den tag i ett sådant är det ut över hela golvet och jag har massor av garn att nysta upp. Å andra sidan, med tanke på hur djupt klorna gick så...

4U2! sa...

Aj, aj det där måste gjort ont. Låt katten vara annanstans när du stickar! Kram

Inge sa...

Tack för rådet. Det är bara det att det är svårt att få den att hållas för den är så nyfiken. :)

kajsastina sa...

Var ska kissen vara om inte i centrum? Han ser så oskyldig ut på bilden. Visst är det också liet mysigt med katt som sällskap då man stickar.
kram

Inge sa...

Precis, allting kretsar ju kring katterna. Och visst tror man ju att Lurvinge är oskyldig. :)

Pysselfarmor sa...

Vilken söt liten rackare ;-)

Inge sa...

Säg inte annat, just rackare var det rätta ordet! :)

Tusse Fox sa...

Akta dej för kattbett!
För 4,5 år sedan och för tre veckor sedan låg jag inne på infektionskliniken för allmän blodförgiftning p g a kattbett.
Fick penicillin intravenöst och därefter äta pen.tabletter i 10 dagar,,,,,,,,,, de kan man inte tro,,,,,,

Inge sa...

Åh, kära nån. Tack för varningen. Nej, man tror ju inte att katter är så farliga. Hoppas att klösmärkena försvinner snart utan infektion.