måndag, april 25, 2011

Äijämeininkiä - Machograbbigt

Jihaaaa! Se valmistui vihdoin ja viimein pitkäperjantaina. Huh huh. Never again, on tämän puseron mantra. Mutta saaja oli todella iloinen tästä Karhupuserosta. Sain jopa halauksen.
Malli: Karhupusero, malli no 100, Novita syksy 2010
Lanka: 7 veljestä
Menekki: 652 g
Puikot: No 4 ja 3½

Äijämeininki är förstås finska och lite svårt att översätta så jag hittade på ett eget ord, machograbbigt. Sedan kom jag på att nästyngsta sonen inte alls är så där macho, tröjan till trots. Hur som helst, undrens tid är inte ännu förbi. På långfredagen fäste jag sista garnändan i Karhutröjan och när sonen anlände hem samma dag och drog tröjan över huvudet, så passade den precis på honom. Och jag fick en bamsekram som belöning och det vackraste leende jag sett på länge. Kommentaren ljöd:
- Va goer, aj nääi va goer.
Han var alltså jättenöjd, även om han efter en stund kunde konstatera att det nog inte riktigt är säsong för ylletröjor nu. :)

En mycket stolt mor kan dessutom konstatera att han bytte profilbild på Facebook igår. Nu ståtar han iklädd tröjan. Gissa om jag är både lättad och nöjd. Men aldrig mer ett sånt här projekt igen. Inte ens fast jag fick en beställning på en likadan tröja i lördags då vi hade kalas här i huset. En annan Karhu öldrickare ville också ha en sån här tröja. Men jag hänvisade till hans fru, som förskräckt slog ifrån sig.
Modell: Karhutröja, modell 100 från Novita-tidningen syksy 2010 (alltså höstens nummer)
Garn: 7 bröder från Novita
Åtgång: 652 g (lite mysko, för enligt beskrivningen borde det ha gått 700 g, hmmmm)
Stickor: Nr 4 och till halslinningen 40 cm rundsticka nr 3½

Om ni alltså vill glädja nån Karhudrickare är nog det här tröjan med stort T eller K. Intarisiabilden är riktigt lyckad och på pricken lik logon. Och visst är ju både son och tröja snygg? Här fotograferade av lillbrorsan.

12 kommentarer:

Bitte sa...

Va snygg den blev! :D Du skickar jämnt. Bra mönstrat också. Åh nu blev jag sugen på att göra en jag också, sambon skulle gärna ha en, sa han.

Inge sa...

Tack! Bara att sätta igång. Om man stickar annat smått emellan går det riktigt bra. Fast jag var ju nog rätt less på ärmar och bakstycke innan det äntligen blev lite mera spännande på framstycket.

tilda sa...

Lycka till! Äntligen är den färdig! Mycket snygg men jag skall akta mig att visa åt våra pojkar.dom skulle säkert gilla en sån..

4U2 sa...

Snyggt, men själv håller jag mig till mindre saker :)

Bettan sa...

Vilket jobb du gjort, tröjan är jättesnygg!!!! jag förstår att fler vill ha en sån. Kram sytanten

Inge sa...

Tack! Så ska jag också göra en tid framöver, endast mindre saker... :)

Inge sa...

Tilda -> Tack. Men självklart ska du visa den för dina pojkar. Tänk så glada de skulle bli om de hittade en sån här tröja i julklappssäcken...

Inge sa...

Bettan -> Tack, men här blir inga fler såna tröjor, men kanske andra. Riktigt trevligt att sticka åt karlar/killar emellanåt, som omväxling till allt lila och rosa...

tankar från mitt fönster sa...

Så käckt och så roligt att också kunna sticka åt pojkarna.Tröjan är verkligen både tuff och snygg. Men det tar nog lång tid att göra klart den. Själv har jag börjat en trekantig sjal med ett mycket vackert garn. Jag har testat 4 olika mönster nu, men jag vill ha ett som är både, vackert, enkelt och går fort. Har du någon idé.
Jag är inte proffs, men vill ju lära mig mer.
Ha en skön vecka

och sen blir det Valb org!
Kramen

Mammutti sa...

Komia pusero!

Theresa sa...

Haha, voi vitsi miten hieno! Löysin tänne sattumalta. Käyn toistekkin.
Theresa

Inge sa...

Mammutti ja Theresa -> Kiitos
Kajsastina -> Tack
Sjalmönster finns det många av t ex på den här sidan http://www.garnstudio.com/lang/se/category_oversikt.php?kat=8

Hos Tant Kofta hittar du också riktigt fina sjalmönster:
http://tantkofta.blogspot.com/

Om du kan sticka på engelska eller läsa diagram hittar du en hel drös med intressanta mönster här:
http://www.stickamera.se/gratismonster.php?gratismonster=gm_sjalar

Själv går jag och funderar på att börja på den här:
http://brinn.typepad.com/brinn/2008/07/ingrid.html

Hoppas att du hittar nåt mönster som passar dig.