fredag, april 01, 2011

Perfekt för restgarner

Visst är det härligt att mormorsrutorna är så populära, ja, rentav inne? De är ju ett perfekt sätt att bli av med sina restgarner. Enda problemet är ju att man fastnar i rutvirkandet. Blir så spännande att se vilka färgkombinationer det blir. Här är två av mina provrutor:

9 kommentarer:

4U2! sa...

Spelar det ingen roll att det är olika sorters garner?

Inge sa...

Beror förstås på vad man gör av rutorna. Om man vill ha en stor filt behöver man ju nog ha samma sorts och kanske också färgs garner. Eller dvs nån färg att virka ihop dem med, brun, svart eller vit. Här i provrutorna har jag använt rester från ett finskt sockgarn. Om jag hade rester i lingarn kunde jag tänka mig att göra en liten tablett eller duk...

Mmatilda sa...

Fina färgkombinationer!

Inge sa...

Tack. Den till höger är ju liksom mer i min färgskala, men den med orange piggar verkligen upp.

Joanna sa...

Tänkte bara tipsa om att just nu pågår flera tävlingar på min blogg, helgens blogg där du har chansen att bli länkad inför mina 300-700 unika besökare/dag, du kan även ställa en frågestunden och bli länkad direkt:),vinn valfria skor från crocs eller presentkort på 300 kr till en fotobok (alla som är med och tävlar får ett presentkort på 150kr så ALLA vinner!)
Så passa på att gå in och anmäl dig!:)

Tina sa...

Håller med dej... Man FASTNAR i det. *skrattar* Just nu känns det som om jag inte kan sluta göra dom. Skulle vilja sticka en sommartopp men vill bara göra en ruta till, och en till........

kajsastina sa...

Tyvärr har jag inga restgarner som räcker till något. Vill virka en filt, men jag får nog köpa garn.
Ha en skön söndag kväll

Iréne JB sa...

Mormorsrutor var länge sedan. Tror inte att jag virkat några sedan jag lärde mej virka för drygt 10 år sedan. Kanske dags att fräscha upp minnet och göra några stycken. Är lite inne på ett virkat linne eller en virkad kjol. Skulle säkert fungera med mormorsrutor som avslut på båda :) Ännu en idé född. Var ska jag få all tid att förverkliga mina planer ifrån?

Iwona sa...

Så härligt att fastna så här:)