onsdag, april 27, 2011

Puppe Kanin - Pieni pupu

Bara små projekt sade 4U2! i kommentaren till tröjan och lydig som jag är blev det endast ett pyttelitet projekt under påsken. Nåja, de facto skulle jag inte ha hunnit med så mycket heller på grund av att alla fem barn faktiskt var samlade här under lördagen utökade med två sambos. Det blev alltså livligt vid vårt utdragna köksbord för på kvällen utökades sällskapet med två fastrar, tre kusiner och en man. Hur många det blev inalles får ni allt själv räkna ut. Det blir för mycket matte och många tal för mig. :)

Inspirationen hämtade jag från den här underbara boken:
Vet inte vad den heter på svenska. Den innehåller 52 mönster som alla går att klara av inom loppet av en vecka. Boken är indelad enligt årstiderna. Här finns många stickvärda saker, allt från väskor och korgar till babykoftor. Bilderna är så där läckra som bara Debbie Bliss mönster och foton kan bli.

Förutom mönstret i boken, tog jag också fram min magiska burk:
Idén till burken fick jag igen från den här färgsprakande och härliga boken som handlar om att använda alla restgarner även alla små stumpar. Kan ni tänka er att tidigare så slängde jag bara iväg dem?

Och resultatet av all den här inspirationen ser ut så här:

Får jag lov att presentera herr Puppe Kanin. En liten äggvärmare som jag gömde i förpackningen med mignonägg, som dottern fick. Hon gillade kaninen även om hon kanske inte kommer att använda honom som äggvärmare. :)
Det var det där svarta och rosa, som jag hittade i magiska burken

Modell: Äggvärmare från boken Neulojan vuosi av Debbie Bliss
Garn: Sara från Svarta Fåret
Åtgång: 8 g
Stickor: Fyrkantiga nr 2½

Så här små projekt är ju kul som omväxling, MEN inte alls bra för garnlagret. :)

Pääsiäisenä en ehtinyt neuloa muuta kuin tämän pienen pupujussin. Tyttäreni sai sen ja tykkäsi kovasti.
Malli: Kananmunanlämmitin, Neulojan vuosi, Debbie Bliss
Lanka: Sara, Svarta Fåret
Menekki: 8 g
Puikot: Neliskulmaiset no 2½


Inga kommentarer: