tisdag, april 05, 2011

Lite tomt

I morse sträckte jag äntligen ut framstycket till Karhu-tröjan. I går när jag hade avmaskat var sin axel blev det lite tomt och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta itu med som nästa. Det finns förstås alternativ i stickkorgen, men de verkade inte så särdeles lockande igår, inte idag heller för den delen. :)
Så jag fortsatte på ärmarna till en ny tröja. Det var så skönt att få sticka med sexans stickor.
Det blev nu inte så heltokigt, eller hur? För er som inte finns i Finland kan jag berätta att det här är logon för ett ölmärke, som heter Karhu = björn på svenska.
MEN obs, nästa gång ni ser mig snegla på dylika mönster vare sig det är frågan om älgar, vargar, ugglor, drakar eller ja, vad som helst, snälla, hejda mig innan jag går igång. Pleeeeaaase.
I morgon efter jobbet hoppas jag innerligt på att få axelsömmarna sydda, halslinningen stickad och ärm- och sidsömmar färdiga. Det är hög tid att få undan det här projektet, som jag startade redan den 8.1. Om jag inte får tröjan färdig kommer jag att vara stickblockerad ännu en låååååång tid framöver. Huuu! Det skulle ju vara för hemskt.


9 kommentarer:

Bettan sa...

Väldigt läckert med en björn på magen!!
Kram sytanten

Carola sa...

det var en tjusig tröja! mottagaren blir säkert nöjd! fina saker du har gjort!

Inge sa...

Tack Bettan och Carola. Jag hoppas att tröjan kommer att passa på gossen och att han framförallt vill ha den. En av sönerna dricker just Karhu, så... :)

mary-ann sa...

vilken häftig tröja det blir :)) och ja...jag skal hejda deg innan du går igång igen...e ju sååå många trådar att fästa när man stickar sådär :p

Inge sa...

Tack Mary-Ann. Du är en ängel. Det är just det där efterarbetet, som tar knäcken på en...
För tillfället sneglar jag mest på sjalar, så det torde vara lugnt åtminstone en tid.

tilda sa...

Oj vad den ser bra ut! Jag är helt säker på att sonen gillar den. Skulle kunna tänka mig att mina pojkar skulle tycka om en sådan jumper. Men när jag har följt med dina stickvåndor med svart garn och många mönsternystan tror jag att jag inte börjar på en sådan :)

Inge sa...

Oj, Tilda, inte var det ju meningen att skrämma bort dig från ett projekt. Nu på våren och sommaren går det ju lätt att sticka i svart. På FB:s stickcafé fick jag/vi igår tipset om att använda dagsljuslampa för att få bra belysning.

Mmatilda sa...

Wow, säger jag bara.

Inge sa...

Tack! Det var precis vad jag behöver för att orka slutföra det hela. Men nu i kväll har det redan hunnit bli för mörkt... :)