onsdag, augusti 15, 2012

Igång igen

Så var vi då igång igen på stickcaféet. Igår hade vi visserligen en tyst minut och ett ljus brinnande för vi har mist en 80-årig stickerska.
Så det var både vemodigt och lite sorgligt, men förstås också roligt att träffas efter sommaruppehållet. Yngsta deltagaren igår var runt 3 månader gammal och en riktigt söt liten prinsessa.
Tyvärr kan jag redan nu konstatera att jag inte kommer att ha möjlighet att delta i många stickcaféer under hösten. Arbetet stör fritiden. :)

Och visst blir man inspirerad av stickcaféet. Det är nog inte enbart sockor som stickas utan massor av andra saker: En filt av moppgarn, yllebyxor, sjal osv.
Själv höll jag mig till min baktussjal, KYH-projekt nr 22. Håller för tillfället också på med ett par sockor och skulle gärna vilja bli färdig med något av de här projekten. Men så gick jag med i UFO-veckorna i Facebook-gruppen Bland garn och virknålar. Och för mig som har en hel del ovirkade alster passar det ju bra. Projektet drar igång nu i lördag och pågår till den 9.9. Skulle vilja ha några dukar, en sjal och en väska färdiga, men få se hur det ska gå, för nu börjar också småningom höstterminens intensivaste veckor med kursstarter, möten, utbildningar osv. Alltid kan jag ju hoppas på att åtminstone nån UFO blir färdig.

Idag var jag igen ett varv till min favoritbutik i grannstaden.
- Allt hittar du då o, sa far i huset, då jag radade upp långa, raka stickor nr 2½, ett par runda 60 cm nr 2½ och likaledes rund 60 cm nr 3½ på disken. Alltså såna där riktigt bra att ha stickor, som brukar försvinna ur förvaringslådan. Undrar om de har fötter.

Nåt som åtminstone har fötter är mina varvräknare, så när vi var inne i Robin Hood och bunkrade upp med kattmat, passade jag på att köpa en ny än en gång.
Visserligen finns det ju som appar (små program) till smarttelefonen. Men... ja, jag vet inte... Nån skulle behöva hinna pröva om det fungerar. :)

Säga vad man vill, men också ogräs kan vara vackert. Det här lär väl dessutom ha nån medicinsk effekt också?

Inga kommentarer: