torsdag, februari 21, 2013

Mera garn

Aj, aj, aj, min högra tumme är sjuk. Jag har virkat matta som besatt. Vill ju ha den färdig. Bara nio varv kvar nu, men det är tungt att virka med tians virknål och stadig trikå. mattan blir större och större i min famn.

Hoppas att ni inte fick hicka eller blev skrämda av min tuffa rubrik.
Nej, jag har inte köpt garn, inte alls. Jag fick ett litet nystan i tisdags.

Hela 18 gram väger det. Fick det av Dessa på Stickcaféet. Det ska bli virkade stjärnor till Lovisa församling. Skall vara färdiga i höst, närmare bestämt i november, så jag vågade ta emot nystanet. Kan bli ett bra lagomprojekt i sommar.

Nästa veckas fredag blir det igen nattstickning. Jihaaa! Funderar redan på vilka UFO:n jag ska ta med eller om jag ska koncentrera mig på endast en stickning? Men i så fall vilken? Kanske Dagasjalen? Nå, det är ju över en vecka dit ännu, så jag hinner fundera. Ska bli jättekul i alla fall. Hoppas det kommer massor av kreativa människor.

- Kan du verkligen hålla dig? Köper du inte alls garn, frågade min hulda mor i tisdags när vi talades vid i telefon.
- Ja, jag kan. Har inte köpt nånting alls på tre månader.
- Men alla nyheter? Och alla vårens vackra färger? Hur kan du motstå dem?
- Nå, det verkar vara mycket grönt nu i vår och det är ju inte riktigt min färg, svarade jag. Men varifrån fick jag det där med den gröna färgen? Är det faktiskt en trend nu i vår? Eller råkar alla handarbetsbloggar jag läser just nu vara inne i en grön period?Men vad ska matte göra med det här då?

2 kommentarer:

Monica sa...

Tänk att jag, som inte virka kan,
har gått och köpt ett stort nystan trikå. Virka en hel kväll, tappa bort mej i mönstret förstod inte förkortningarna och annars bortblandad. Så jag skippa mönstret och börja "säveltä" själva.
Summasumarum min matta hann bli ca. 60cm, jag var otroligt stolt!
Men förstod att nu behövs det dödshjälp för mattan och börja sprätta. Ikväll börjar jag igen, med en rund korg denhär gången ;)
Ha det bra
Monica

Inge sa...

Oj, tänk vad ett nystan trikå kan inspirera till. Synd på mattan, ska kolla i din blogg hur korgen blev. :)
Att virka är roligt, tycker jag. Mest för att det just är så lätt att själv komponera nytt och avvika från mönstret. Med stickningar är jag betydligt mera strikt, men märker ju att jag genom åren snappat upp en del och nuförtiden gör lite som jag vill med uppläggningar och dylikt. Men räkna om maskor och sånt har jag inte orkat ge mig in på ännu.
Ta väl vara på dig!