torsdag, april 02, 2015

Okoncentrerad

Igår var det meningen att jag skulle jobba hemifrån innan jag på eftermiddagen skulle åka iväg till undervisningen i stan. Det var alltså den storstilade planen, men.... först hade vi gäster till frukosten... och sen...
... ja, så var far i huset också kvar här i huset och den kombinationen är inte särskilt lyckad då frun sitter framför dataskärmen och försöker koncentrera sig.
- Kan du kolla det här på Internet?
- Har du sett om jag har fått e-post?
- Kan du skriva ut den där möteskallelsen?

- Kan du scanna det här fotot?
- Kan du förstora det?

- Kan du printa ut det?

ARGH! Alla dessa "kan du" tog inte slut förrän jag hotade med att åka in till stan och jobba där i lugn och ro. Hur det nu var så kämpade jag tappert och okoncentrerat på och fick en hel del undangjort medan annat fick vänta till idag samt efter påsken.


Och så okoncentrerad var jag igår att jag helt glömde bort mitt dagliga telefonsamtal till min hulda mor. Förlåt mamma, du får skylla på din svärson! :)

I tisdags hann jag iväg till stickcafé på en snabbvisit innan jag skulle iväg till kvällsjobbet. Mycket uppmuntrande stämning. Inte heller nu började jag på någon sockstickning trots att många gjorde fina sockskaft i spetsmönster. Nej, jag drog fram mitt evighetsprojekt, handduken.
- Va' långt du har hunnit redan, sa stickdamen E vänligt.
Långt? Pyttsan, jag slog ifrån mig med bägge händer och mumlade att "inte då". De facto har jag ju inte stickat så mycket på just det projektet.

Sedan hade vi intressanta diskussioner om Mikael Persbrandt och grät till och med en liten skvätt över det trista fakta att han inte längre kommer att ses i rollen som Gunvald Larsson i Beck-filmerna. Snyft!
Och så blev vi lite nostalgiska och mindes den förra Gunvald, nämligen Rolf Lassgård. Och vi var rörande överens om att Lassgård spelar i en helt annan liga än Persbrandt, dvs vi gillar Rolf riktigt skarpt och allas vår favorit var utan tvekan Potatishandlaren. Om ni inte har sett den tv-filmen från år 1996 så har ni nånting att se framemot. Vi på stickcaféet rekommenderar den varmt. Det är sånt vi gärna ser på i TV istället för alla evinnerliga bantnings- och dietprogram för att nu inte sedan tala om allt bakande och matlagande. Suck och dubbelsuck. 

Filmen finns i Öppet arkiv på svt:s hemsida. Men tyvärr, tyvärr kan vi med finskt ip-nummer inte se den på grund av upphovsrätten. Eftersom jag gillar flera av Molins tv-filmer har jag garderat mig med en Molinbox. Det är bara det lilla kruxet att boxen är utlånad och ingen DVD-spelare ännu kopplad till tv:n efter vår flytt förra våren. Att såna små detaljer liksom...

Idag var det meningen att jag skulle vara ledig, men, men... jag startade datorn i morse och skulle bara uppdatera jobbets hemsida, marknadsföra ett kommande evenemang, Din digitala vardag och ännu skapa ett evenemang på Facebook. Dessutom kollade jag lite på arbets e-posten och plötsligt hade halva dagen försvunnit. Inte bra, nu är huset ostädat, tvättkorgen full, men disken undanstökad.

Idag har jag fått en bukett med solgula tulpaner. Igår fick jag den här fina korgen:
Tack för den!
Och nu EN RIKTIGT GLAD OCH SKÖN PÅSK TILL ER ALLA!

Inga kommentarer: