fredag, april 03, 2015

För tunt

Långfredag och omväxlande väderlek. Plötsligt har det igen kommit en skur med snöblandat regn. Typiskt påskväder alltså.
Vad är det med människor och helgdagar? I morse ringde unga husbonden redan klockan nio.
- Sover ni?
Nå, självklart det. Jag läste ju en deckare ända till halv fyra på natten. Påskdeckare är en bra norsk tradition, som jag inte har något emot att ta efter. Fast nu skall jag nog byta genre och ikväll läsa nånting helt annat.

Strax därefter ringde grannen och sedan försvann far i huset. Ibland önskar jag verkligen att helgdagar skulle vara fredade och att inte alla dagar bara flyter in i varandra.

Vi har idag också hunnit med att hälsa på min brorsdotter och hennes sambo hos min mor. Det var riktigt trevligt att höra lite österbottniska uppblandat med åländska.

Igår blev det inget stickat alls. Detta för att jag igen gett mig i kast med ett helt hopplöst projekt. Ja, jag startade alltså en ny stickning i onsdags.
Garnet Pikkusisko (Lillasyster) verkar nog alldeles för tunt för det här projektet. Men när jag nu en gång har det här garnet så gäller det att bita ihop och sätta lite fart på stickorna... eller... tänk om det blir ett UFO?
Kanske bäst att återgå till att sticka disktrasor? April månads mönster är ute nu, så...

4 kommentarer:

Annie sa...

Vad gör du egentligen med alla stickade disktrasor...?? Ni kan ju omöjligt ha så mycket disk att ni behöver alla på en gång...haha:)) Själv hade jag dille på att virka grytlappar för något år sedan så nu har jag en stor påse full med oanvända grytlappar...Försökte sälja dem på en loppis men de var alldeles för färgglada för folk. Det ska ju vara VITT nu för tiden...

Inge sa...

Disktrasorna brukar jag ge bort i gåva. Nu just har jag några som väntar i en låda. Men de facto har jag faktiskt inte en enda hemstickad disktrasa i eget kök, så jag måste väl nog sticka en ny i alla fall? :)

Carita sa...

Åkte i måndags förbi huset där ni bor i dag. Hade ju inte vetat annars var du bor men min syster visste :-)

Inge sa...

Oj, ni skulle ha kommit in på kaffe. Ni hade väl stickningarna med?
Jag skulle ha kunnat bjuda på Mignonägg,