söndag, april 26, 2015

Bokhög

Idag är det slut med läsveckan. I måndags var jag tillsammans med far i huset på besök i återvinningscentralen i grannstaden. Det är en tid sedan jag senast varit där. Mest för att jag ju inte skall ha mera grejer. På grund av läsveckan tyckte far i huset att jag kunde få köpa boken Krönika om ett förebådat dödsfall av Marquez. Och det gick jag ju glatt med på.

Hur det nu sen kom sig så hade jag plötsligt en hel del andra böcker när jag skulle betala. För den här bokhögen och en vit utelykta för ljus betalade jag 7 euro. Om ni tror att far i huset stönade igen, så tror ni helt rätt. Stackars, stackars karl som har råkat ut för mig.

Förstås visste jag att jag inte kommer att hinna läsa alla de där böckerna under en veckas tid. Nej, de här får bli min sommarlektyr. Och se, inte en enda deckare! Hur ska detta sluta? Det att jag vågade plocka just de här böckerna beror på att det i samma låda fanns en hel del böcker som jag redan hade läst. Alltså visste jag att människan som fört de här böckerna till återvinningscentralen har ungefär likadan smak ifråga om böcker som undertecknad. Smart eller hur?

Ja, och hur gick det då igår? Bra förstås för mitt bättre jag vann och jag var ute och krattade. Med tanke på det gråtrista vädret med regn och dimma som vi har haft hela dagen idag så var det ett bra val.

Och nu, nu måste jag bestämma mig för hur mycket jäst jag vågar sätta i mjöden, en knivsudd? Hur mycket är det förresten? En femtedels tesked? Eller två? En bit jäst av en ärtas storlek? Eller två?

Önskar er alla en riktigt bra start på veckan. Håll tummarna  att vi får drickbar mjöd här i huset!

Inga kommentarer: