torsdag, april 23, 2015

Alma

Och snart är igen en vecka till ända. Och det har gått så fort, så fort. Känns som om jag inte hinner med nånting alls. Kursplanerandet är inne i slutskedet och vet ni, det ser faktiskt ut som om det blir datakurser på Mi också nästa år! Saknas lite kurstexter ännu, men annars borde alla datum och kursplatser och lärare och... ja, femtioelva detaljer att hålla i minnet, men det ska väl falla rätt ut i slutändan.

I tisdags hann jag delta i stickcaféet och det var riktigt trevligt. Jag hade rivit med mig ett UFO-projekt från 14 juni år 2011. Tänkte att det skulle klara sig eftersom det var ett mönster med endast fyra varv, varav varv 2 och varv 4 handlade om att sticka avigt på tillbakavägen så att säga. Men ack, ack. Där satt jag och pratade så spottet yrde och tankarna fladdrade hit och dit. Och vad händer tror ni? Just precis det, jag tappar bort mig i mönstret. Plötsligt har jag tre maskor för lite. Suck! Blev till att reda upp igår. Härefter ska jag nog hålla mig till superenkla grejer i stickcaféet. Påminn mig om det. 
- Vad är det här, frågade en stickdam och drog fram ett vackert vitt sockskaft (?) från sin innehållsrika väska.
- När har jag gjort det här och vad ska det månne bli, fortsatte hon. Så det var inte enbart jag som hade med en "gammal" stickning. 

I söndags fick jag ytterligare en disktrasa färdig. Garnet jag använde var inte det bästa. På banderollen står det "Käsityölanka 40-45 g 100% Puuvilla/bomull/cotton Valmistuttaja/Tillverkat för Transpen Oy Kerava Finland". Tyvärr var där inte alls så mycket garn som utlovades. Det stod inget om hur grova stickor man skall ha eller masktätheten, färgbad eller annat. Konstigt, minst sagt. Men nu är jag av med det garnet, som delade sig så att jag höll på att bli tokig. Men jag har alltså faktiskt lyckats få nånting färdigt. Det ni!

Garn: konstigt bomullsgarn, se ovan
Åtgång: 24 g och så tog garnet slut! Morr!
Stickor: Nr 2½
Strategiska måtten: 26 * 18 cm 
 
Och jag som hade lagt till hela 12 maskor för att få en rejäl disktrasa. Sedan blev den ändå liten.
Men man kan förstås vända på den. Och nu får jag otåligt vänta till 1 maj innan följande disktrasemönster dyker upp. Under tiden måste jag nog ta mig i kragen, hur nu det ska gå till när jag använder t-shirt?, och få trådändarna i den där tröjan fästa.
 
Men nu, nu ska jag sticka på den nyuppväckta UFON. Det ska bli nån slags bolero... 


Inga kommentarer: