tisdag, mars 08, 2016

Läppar mot läppar...

För ungefär en timme sedan körde jag in på gården och parkerade min plåtlåda. Vägen hem från jobbet i grannstaden var blöt och slirig. Blötsnö vräkte ner och alla fartdårar vrålade förbi utan att ta minsta hänsyn till hastighetsbegränsningen som var 80 km/h. Superbra med elektroniska hastighetsskyltar som växlar enligt väderleken. Tyvärr kan inte alla läsa siffror.

I bilen spelade radiostationen Nostalgia. Gissa vilken låt? Jo, lite malplacerat: Sommartider! Far i huset stirrade storögt på mej då jag sjöng: "Sommartider hej, hej, sommartider, läppar mot läppar, två hjärtan i brand..."
Sen började han förklara att sommartiden ska inte ställas in ännu, att det snöade ute... haaaa, som om jag inte visste det! Tyvärr, var han inte alls intresserad av läppar mot läppar... :) Han trodde nog att hans gumma nu hade tappat det sista unset av förnuft. Men inte är det mitt fel att radiostationen spelar sommarlåtar nästan mitt i vintern!

I torsdags landade den här tidningen i postlådan.

... och där hittade jag den här urljuvliga virkade grytlappen. Skulle jag ha vetat det, så hade jag ju inte alls behövt köpa den där andra tidningen. Men det visste jag ju inte då i måndags för en vecka sedan, så..

Och nu må det vara hur det vill, men jag tänker testa lite virkning och hoppas på att sprickan inte djupnar ytterligare. Egentligen borde jag förbereda en kurs och inte sitta med virknålar, men...

Hoppas att ni alla har haft en fin kvinnodag!


Blogg100/8

2 kommentarer:

Tumlaren sa...

Tack än en gång för vinsten. Det melerade garnet är väldigt fint. Jag får fundera på vad jag ska göra av det. Jag blev i alla fall inspirerad av att börja sticka med ett liknande men tjockare melerat garn som jag köpte för ett halvår sedan.

Inge sa...

Håll till godo, Trevligt att du ville delta i tävlingen och tack för att du lät mej veta att paketet anlänt. Kul om det är till inspiration. Garn har ju ofta den effekten, inte sant?