lördag, mars 12, 2016

Söt gumma

- Du är inte klok, stönade far i huset i morse då jag kravlade mej ur sängen klockan 7.  Till skillnad från honom tycker jag att jag var extra klok. Inte ska man ju sova bort en solig och ledig dag inte.
Far i huset konstaterade alltså inte att jag är en "söt gumma". Ack nej, han refererade inte till mej ens som en klok gumma! Så nu vet ni det!

Igår var jag iväg till mataffären i grannstaden på vägen hem från jobbet. Vi behöver ju nånting att lägga på bordet alla dagar. Min lust att handla var som vanligt långt under noll. Det är inte roligt att gå i butiken när man är hungrig och bara längtar hem. Det är svårt att göra vettiga inköp då.

Karamellhyllorna lyckades jag undvika utan minsta besvär. Men hur det nu kom sig befann jag mej plötsligt framför tidningshyllan istället. Jag hade faktiskt tänkt köpa korsordstidningen Lycko-Kryss. Tänkte att det kan vara lämpligt huvudbry under påskhelgen. Ja, alltså den helgen dyker upp fortare än ni anar. Förstås fanns den inte till salu där. Suck!

Men så fick jag syn på den här:
Och vem skulle inte vilja ha en söt gumma?

Nu blir det alltså virkning i påsk istället för nånting annat. Sötaste påskkärringar jag har sett på länge.

Vid tidningshyllan lever jag farligt. En går inte utan två, så innan jag visste ordet av hade den här slunkit ner i kundvagnen:
HUPS! Det var verkligen inte meningen för jag ska inte...

... men jag skulle väldigt gärna vilja ha en sån här dyna till sommaren. Det är bara det att min restgarnslåda inte innehåller så där härliga garner...

Med tanke på hur långsam jag är med mitt handarbetande så borde jag kanske sätta igång med den här nu genast så skulle vi ha en skön filt sen i vinter...

Den tredje tidningen var till all tur gratis, affärens mattidning, full av lockande lammrecept. Men vi ska nog inte ha lamm ändå...


Blogg 100/12

Inga kommentarer: