torsdag, mars 05, 2015

Lilla hjärtetrasan

I måndags fick jag färdig en disktrasa igen. Den flög iväg med min kusin till Sverige i tisdags. Så roligt med små snabba projekt mellan varven. Och för disktrasorna behövs ingen stickad provlapp. Masktätheten är inte heller avgörande. Den får ju se ut lite hur som helst. Kusin C uppskattade disktrasan och sade att den inte kommer att se en diskho i hennes kök. Nej, den skulle allt användas till någonting bättre än disk.
Jag stickade babyhjärtan på nytt i väntan på mars månads disktrasa.


Modell: Baby Hearts
Garn: puuvilla-bambu (bomull-bambu) från Novita
Åtgång: 20 g
Stickor: Nr 4
Strategiska mått: 20 cm * 17 cm

Idag har jag fått min bil besiktigad, besökt hamnen i Fredrikshamn och snällt vandrat i far i husets favoritaffär, Motonet. Och jag handlade till och med därifrån! Dock inte garn för sådant finns där tyvärr inte ännu. Jag tycker att de borde ha en sån där kvinnlig hörna i de där butikerna, där vi skulle kunna sitta och sticka eller virka lite, bläddra lite i mönstertidningar osv. Lite sådär som barnens lekhörna. För det är ju tråååååååkigt att gå i sådana där affärer om man hamnar alltför ofta i dem och far i huset till sist tröttnar på att förklara vad alla muttrar, nipplar, mojänger och grejer är för nånting och vad de ska användas till. Och tyvärr, tyvärr, han susade iväg förbi Prisma i Kotka fort som attan. Där finns ju garn och det är farligt.

Farligt är det också med Internet. För mycket inspiration, för mycket att sticka och virka... och snart är det påsk och det kanske är dags att öppna påskverkstaden?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pellingefamo. Jag har disktrase dille för tillfället. Du kan googla pyöreä tiskirätti eller gå in på tintinluomukset.blogspot.fi där hittar du en rund tiskikukka som är mycket vacker. Håller på med en sån. Vet inte hur den funkar har inte ännu riktigt blivit vän med stickade o virkade. Tycker dom torkar långsamt men roliga att göra är dom.jag har också använt bambu garn som lär vara bäst. Trevligt veckoslut.

Inge sa...

Åååh, tusen tack för tipset. Hur ska jag nu hinna göra allt annat som är på hälft? Nu blir det nog enbart disktrasor härefter. :)
Ett riktigt skönt veckoslut till dig med.