lördag, mars 21, 2015

Rut

Idag är det vårdagjämning och nordan blåser kallt. Igår var vår katt Lurvinge försvunnen. Den smet hemifrån två på natten och hela dagen gick vi ut och ropade på den. Hoppas att grannarna inte tror att vi är totalt knäppa. Mest oroade vi oss för att den kunde ha blivit under en bil, för trots att hastighetsbegränsningen här utanför är 50 så är det få som följer den. Lite konstigt med tanke på hur enkelt det är i nya bilar att bara ställa in farthållaren (cruisecontrol) på rätt hastighet. Men människor verkar ha så bråttom nuförtiden.

Tack och lov så dök Lurvinge oskadd upp sent igår kväll, men då var redan minstingen försvunnen. Och borta har han varit hela natten och inte synts till än. Nu är också far i huset försvunnen, men jag vet att han finns på vedarbete i grannbyn. Och så kallt är det utomhus att han tog till och med halsduk på sig.

På stickfronten inte mycket nytt. Jag har hållit på med mina disktrasor för att få ens någonting färdigt. Och nu, nu skulle jag vilja börja på något nytt. Till all tur så vet jag inte riktigt vad det skulle vara, så jag stretar på med mina evighetsprojekt för att undvika ytterligare UFO:n. Men det går minst sagt trögt och är smått håglös stickning. Mest sådär för syns skull liksom så att far i huset inte får för sig att jag enbart sitter stilla! :)  Tyvärr märker han inte riktigt att disken försvinner med oregelbundna intervaller in i maskin och blir ren och utbytt mot nästa smutsomgång. Det finns så mycket annat på diskbordet att det sällan är tomt, så det är inte lätt att upptäcka vad som pågår i köket.

I torsdags fick jag i alla fall den här disktrasan färdig:
Garn: puuvilla-bambu (bomull-bambu) från Novita Åtgång: 22 g
Stickor: Nr 4
Strategiska måtten: 20 cm * 16,5 cm

Trevligt mönster och skulle gärna ha fortsatt lite längre på det, men nu tog garnet slut och jag avslutade på ett av de rekommenderade varven.
Så här mycket garn blev kvar, 4 gram. Nystanet hamnade i glasburken med restgarner. Kanske det kommer till användning någon gång.

Inga kommentarer: