fredag, augusti 12, 2016

Nästan turist

Idag har jag varit iväg till grannstaden på jobb. Det blev nästan heldag där. Först var elen borta, men snälla vaktmästaren fixade till det. Dagen avslutades med ett "nästan-turistprogram". Jag besökte alltså för mej helt nya ställen och alla med utländska namn.

En sen arbetslunch intogs på Zum Beispiel. Jag åt vegetariskt, falafel med ris och kantarellsås och sallad och grönsaker till. Så gott, så gott. Vet inte hur många gånger jag hastat förbi det där hörnet där restaurangen ligger utan att gå in. Men nu hittade jag alltså ett nytt ställe att äta på. Tack till min guide!
Och förstås såg jag andra lovisabor där!
Och vet ni vad? Jo, hela två gånger gick jag förbi teeteeShop och inte en enda gång gick jag in! Duktigt av mej eller hur?

Efterrätten, i det här fallet nybryggt grönt te, intogs på artisancaféet Postres.
Även det ett nytt ställe för mej. Med tanke på att det öppnade i april i år är det ju inte konstigt att jag missat det. Familjen som äger det här caféet driver också restaurangen Meat District. De har tidigare innehaft michelinstjärnor så det är säkert hög kvalitet på maten där. Men en lanttis som jag nöjer sig gärna med vanlig husmanskost. Emellanåt är det förstås roligt att lyxa till det lite.
Postres är förresten spanska och betyder efterrätt.
 
Kanske man borde turista i grannstaden lite oftare med en infödd ciceron?

Men nu hör ni, nu blir det yllesockor på fötterna och balkonghäng med stickningen i högsta hugg. Låter inte det bra? Fredagsbastun klarade jag av redan igår, så det är lugnt. Utan bastu blir man ju inte riktigt ren.
Ha nu ett riktigt skönt veckoslut!

Inga kommentarer: