tisdag, augusti 09, 2016

Glatt förvånad

Oj, vet ni, hur kan tiden gå så fort? Är det för att jag har roligt? Får träffa så trevliga människor? Eller beror det på att det är min sista lediga dag precis idag? Vet inte vilket, men jag ligger rejält efter i tidtabellen och nu just känns det lite skrämmande att fara tillbaka till jobbet. Jag kommer inte att minnas ett dugg, så hur skall jag då komma in i maskinerna i datasalen? Lite bävar jag också för all e-post, som har fått ligga till sig under sommarlovet. Huuu!

Under veckoslutet har det varit full fart från morgon till kväll och handarbetet har tyvärr igen fått lida. Inte bra alls, men man kan ju inte hinna med allt här i världen heller.
I fredags var jag iväg med mamma till stan och jag var superduper duktig. Märker ni hur jag riktigt blåser upp mej själv nu? :)
Jag köpte INTE garn och inte stick- eller virktidningar. Nej då, inte ens fastän mamma köpte det där fina 7 bröder Polaris-garnet. Observera att det är endast 100 g i nystanet mot 150 gram som det vanligtvis är i 7 bröder.

Förstås gick jag förbi tidningshyllan. Det går ju inte att låta bli. Jag slötittade lite på alla krysstidningar för jag skall inte ha sådana heller. Semestern är som sagt slut, så...

Men stopp och belägg, kolla vad jag hittade:
Tidningen Mästarkryss!!! Den har jag inte sett skymten av sedan jag år 2011 hittade den i Holmströms lanthandel på Hitis. Självklart måste jag ju bara ha den här tidningen med mej hem. Fattas bara annat. Dessvärre har jag inte ännu vågat kolla om jag alls klarar av någonting i de här kryssen. De är nog lite över min nivå tror jag. Men vem vet, kanske jag lär mej nånting nytt?

Sent på fredagseftermiddagen bjöd jag på tex-mexmiddag. Vi var sju runt middagsbordet och det gick riktigt livligt till. Senare bastade de yngsta sönerna och svärdottern och då stal jag åt mej en liten stickstund.

På lördagen var jag iväg på loppis i en gammal affärsfastighet i mina barndomstrakter. Därifrån körde jag iväg till ett tryckeri i stan. Där träffade jag 70 ivriga postcrossare och Inge Löök. Det var riktigt, riktigt givande. Borde jag börja med postcrossing?
På eftermiddagen hann jag ännu umgås med minstingen innan han besökte en kompis och senare återvände till sin lägenhet i Esbo.

I söndags var det kultur, som gällde, först sångfest på Kapellet i stan och på kvällen var det dags för sommarteater i grannkommunen. På hemvägen kurvade jag via mamma och hon bjöd på nylagad kållåda med lingonsylt och så fick jag en gurkburk med mej hem. Mums! Tack mamma!
Igår skrev jag artiklar så fingertopparna nästan blödde innan jag körde iväg till grannkommunen och träffade en trevlig och vital snart 100-åring. Oj, oj, oj...

Och nu, nu ska jag ta en kvällsmacka och sedan sätta mej framför tv:n och slötitta på en Bond-film. Det känns som en bra avslutning på den här dagen. Vad jag gjort idag får ni kanske reda på imorgon om jag vågar berätta. :)

Inga kommentarer: