onsdag, maj 31, 2017

Virknåslnyckelring

Känns lite vemodigt nu ikväll efter avskedslunchen tidigare idag. Det blir förändringar inom lärarkåren i höst. 
Maten på Café Saltbodan var jättegod. Alla var nöjda med sina portioner. Jag och flera av kollegerna åt viltskav med rotmos. Mums!
Till efterrätt fick vi "pensionstårta". Den var härligt somrig och fräsch med passionskräm emellan och maräng utanpå.

- Du får ta den här nyckeln i din bilnyckelring, sa far i huset här om dan.
- Nä, jag tar int.
- Men varför det? Du kan behöva den.
- Nää, int när jag int fick ha Nalle Puh i nyckelringen. Du sa att det blir för tungt och att det drar ner bilnyckeln i startlåset.
- Ja, men du har ju Lilla My nu, så det räcker ju.
- Nää, jag vill ha min virknålsnyckelring.

- Men ids int nu.
- Ja, om jag int får ha den med bilnyckeln, så behöver jag inget annat heller. Jag fick ju int ens ha Nasse och det var ju en liten figur.
- Men int kan jag ju ta fram bilnycklarna och visa att jag har en Nalle Puh eller Nasse-nyckelring. För att nu int tala om en virknålsnyckelring. Det går int.
- Nä, du behöver ju int köra min bil om du skäms för nyckelringen. Och så gav du bort min Ior-nyckelring. Den vill jag ha tillbaka.
- Nu får du allt lugna dej och ta den där extra nyckeln.
- Nää, det gör jag int om jag int får ha virknålsnyckelringen. Så det så! Tänk så bra att ha virknålarna till hands, så behöver jag int ha tråkigt när jag sitter och väntar på dej.
- Nå då får det vara, men skyll dej själv.
- Haaa!

Min virknålsnyckelring är perfekt! I ena änden finns virknål nummer 2 och i den andra nummer 3½. Det enda som behövs är ett litet garnnystan i handväskan och så är det bara att virka. Varför retar det gallfeber på far i huset? Nyckelringen stör ju inte det minsta.


 #blogg100_2017_93

Inga kommentarer: