onsdag, juli 15, 2020

En liten olyckshändelse

Idag har vi haft glädjen att få vara barnvakt åt lilla A, som minsann inte är så liten längre, eftersom hon springer iväg med fart, medan storasyster M och hennes föräldrar var iväg till nöjesparken. Och vet ni vad? Jo, man ska nog ha kondis när man är barnvakt! Men härligt är det och det går ju bra när man är två. Visserligen valde dubbelmorfar att klippa buskar (de ska tydligen bli en häck!) och gräs just idag och just då det hade kommit ett större lass i blöjan! Och det var just då den lilla olyckan hände!

Lilla dockan råkade bli under min fot då jag skyndade iväg till tvättrummet det fortaste jag kunde med lilla A, som luktade! Stackars lilla dockan, armhålet spräckt och armen hålls inte på plats. Dags att föra henne till dockdoktorn. Dubbelmorfar har till all tur lovat ta hand om den detaljen. Hoppas att det lyckas.

Medan jag lekte med lilla A på eftermiddagen så fixade dubbelmorfar plättsmet, som han stekte lagom till B, L och hennes lillebror A dök upp och sedan också M med sina föräldrar. Så här blev ett trevligt litet plättkalas. Lilla A hade ett gott öga till A och ville gärna sitta i hans famn. Härligt med sådan spontan kontakt. M å sin sida hade fullt upp med att leka med L, så fullt upp att M knappt han äta av dubbelmorfars plättar. 

Det var fart på hela dagen, så nu när diskmaskinen är igång, så tror jag att jag ska ta det riktigt lugnt resten av kvällen. Ska bara få färdig min virkning först. Men det kan bli lite knepigt, eftersom den röda trikån nu är slut! Kan sista varvet med smygmaskor vara i någon annan färg? Och var ska jag hitta lämplig trikå här hemma? Hmmm... det blir till att rota i hobbyrummet och hoppas på det bästa. Det är inte alltid så enkelt att göra slut på restgarner när de tar slut innan projektet är färdigt!
Alternativt kunde jag virka nästsista varvet med fasta maskor, istället för de halvstolpar jag nu har virkat, och sedan se om den röda trikån räcker till sista varvet, det med smygmaskor. Tror att jag testar det först, så blir det stiligare. Håll tummarna!

Inga kommentarer: