Fredagskväll och jag sitter här framför datorn och småfryser. Solen lyser utanför fönstret, men skenet bedrar. Det är kallt ute. Det har faktiskt snöat här idag. Dock inte så mycket att snön ligger kvar på marken, tack och lov.
Jag har ännu en natt med hackig sömn bakom mej. Förlåt att jag beklagar mej, men den här skrällhostan tar knäcken på mej. Till all tur lyckades jag sova hela tre hostfria timmar i morse. Bisin min tyckte förstås att jag var alldeles för sen, då jag steg upp först klockan 10. Själv tyckte jag att det var en absolut livsnödvändighet att få sova utan att hosta.
När jag nu har sovit så där oroligt har jag börjat drömma konstiga drömmar. I natt drömde jag att jag tog en mönstertidning från min stora tidningshög.
Sedan började jag sticka och virka alla mönster från tidningen. Första mönstret var ett par sockor med en frilla. Det andra ett par stickade restgarnstossor/tofflor. Sen följde fyra sjalmönster, tre virkade och en stickad osv. Alla de här mönsterbilderna framträdde alldeles tydligt i drömmen och jag hade garn till alla de där mönstren, utom den stickade sjalen. Borde jag alltså nu börja helt nya projekt och överge de fem, som jag redan har i min projektväska?
Mitt veckoslutsprogram är inhiberat, så jag hoppas verkligen att jag skulle hinna sitta i gungstolen och handarbeta. Men, men, frågan är om jag ska laga mjöd eller låta bli. Det är ju inte precis hälsosamt, men det hör ju till. Hemmagjord mjöd är dessutom mycket godare än köpemjöd. Kanske bäst att fråga bisin min hur han vill ha det?
Hur han vill ha det med den här tomma skålen, vet jag däremot.– Kan du inte fylla på skålen, bad han snällt idag.
Men se nej, det kan jag nog inte, för då äter han igen upp alla karameller!
Önskar er alla en riktigt fin lördag!
2 kommentarer:
Jag tycker inte alls att du beklagar dig, du berättar bara sakligt hur hostan utvecklar sig!
Sköt om dig nu så du blir pigg och kry till alla trevligheter som väntar dig!
På tal om mjöd, så har jag nu lagat mitt livs första mjöd. Hjälpte förstås till när min mamma lagade mjöd, men hon är borta nu, så det har i många år blivit att köpa butiksmjöd och den smakar i mitt tycke inte mycket.
Tack! Jag ska försöka vila upp mej och medicinera, så jag blir av med hosteländet.
Grattis till mjödtillverkningen. Mjöden hör till knepigheterna, för man vet aldrig vad den smakar innan det är för sent! Man hinner ju inte börja göra ny mjöd första maj. Och hur ska man kunna smaka innan mjöden fått stå och jäsa till sig?
Skicka en kommentar