måndag, augusti 03, 2009

Gransockor - Kuusisukat

Hur kan det ta så lång tid innan ett par damsockor blir färdiga? Ja, säg det, antagligen för att man måste göra så mycket annat än sticka?
I morse kunde jag äntligen fästa sista trådändarna i de här gransockorna. Det har varit riktigt roligt att sticka sockor och jag är oerhört stolt över att jag lyckades få bägge sockorna lika stora och framförallt färdiga. Det gråa garnet jag har använt heter Pohjan Vanamo och är 100% ren ny ull. Det gröna är Novitas 7 bröder, rest från golfklubbsskyddet och det orange-rosa garnet fick jag i Grisen i säcken bytet. Det gick åt 10 g av det garnet, 26 g av det gröna 7 bröder garnet och 44 g av det gråa garnet Pohjan Vanamo. Det var minsann drygt och ganska tunt. Jag använde Addis bambustrumpstickor nr 3½. För att göra stickningen lite roligare gjorde jag en gran på ovansidan av sockan. Diagrammet till granen fanns i senaste nummer av Novita-tidningen (hösten 2009) modell 11. Rätt kul effekt eller hur?
Far i huset är inte alls förtjust i det där gråa yllegarnet. Månne det beror på allt trassel? :)
Och nu borde jag ju förstås sticka färdigt de där projekten jag håller på med, håller på med och håller på med...
Men gissa vad jag har lagt upp nu ikväll? Japp, en ny socka! :)

Ei ole kivaa kun sukkaparin tekeminen kestää ja kestää. Mutta on niin paljon muuta mitä on tehtävä välillä.
Tänään aamulla sain vihdoin nämä kuusisukat valmiiksi. Käytin 26 g vihreätä 7 veljestä-lanka, 10 g jämälanka jota sain Grisen i säcken-vaihdossa ja 44 g harmaata Pohjan Vanamo-lanka. Puikot: Addin bambusukkapuikot no 3½. Kuusikuvion löysin Novitalehdestä, Syksy 2009, malli 11. Aika jännä effekti, eikös?

4 kommentarer:

Bina sa...

Sockar behövs här... skicka hit ;-)
Får man kanske beställa en snygg stickad eller virkad mobilficka också?? ;-)

Inge sa...

Oj, de där sockarna/sockorna åkte iväg till Valkom igår och blev varmt mottagna. Släng hit lite skostorlekar skall vi se om julgumman är snäll! :)
Mobilficka låter kul. Det måste kollas. Har du hittat något mönster?

Bina sa...

Äsch då ;-) Storlekar fixar jag gärna ☺
Har tyvärr inget mönster men har sett en på jobbet som har en söt mobilficka stickad med något glittrigt garn... ser ut som en liten smal vante utan tumme ☺

Inge sa...

OK! Måste kolla runt lite, men nu skall vi iväg till mommen och så skall vi fortsätta att packa inför flytten imorgon...