söndag, juni 14, 2015

Peka finger

Igår skulle det ha varit den världsomfattande Knit In Public day, KIP = sticka offentligt-dagen. Men jag vet inte om det fanns nåt sådant evenemang nånstans i min närhet, så jag stickade lite hemma i TV-soffan medan jag såg hur kärleken flödade mellan prins och prinsessa. Och en och annan tår fällde också jag, lite sådär sentimentalt. Måtte inte vardagslunken tära på kärleken. Det är så lätt hänt att man glömmer bort varandra, glömmer att se den andra och sätter andra saker än förhållandet i främsta rummet.

Men nu, nu måste jag göra nånting fult. Ja, alltså som liten blev jag lärd hemifrån att man inte får peka finger, men nu måste jag nog göra det ändå. Förlåt mej.
Och jag pekar på Carita. Det började med att hon i ett inlägg på sin blogg frågade om vi tror på horoskop. Nå, icke då, men kanske jag ändå borde kolla vad som kanske kan hända mej i sommar? Antagligen inget revolutionerande och mitt sommarlov är ju ganska spikat redan. Så några stora omvälvande saker lär knappast ske. Dessutom är nu horoskop som dom är. Läste i början av detta år i mammas Hemmets Veckotidning i horoskopet om hur år 2015 skulle bli för mej och kan nog efter ett drygt halvår konstatera att inte har mycket slagit in av det inte.

Hur som helst, såg att sommarhoroskopet fanns i tidningen Året Runt, men tänkte att inte köper jag nu ett lösnummer för den sakens skull inte. Sen förirrade jag mej in på Marias garnhändelser och där lät hon besökarna få en glimt av vad som komma skulle, dvs en ny sommarmysteriestickning. Och nu, nu började det redan pittra i fingrarna. Jag vill, jag vill, jag vill... och det fastän förra sommarens mysteriestickning väntar på att bli färdig. Ååååh...

Nå, i fredags hamnade jag iväg till grannstaden med far i huset och medan han fortsatte västerut till Sibbo stannade jag kvar i stan och strosade lite håglöst omkring medan jag väntade. Passade på att skaffa nya korsordspennor och strumpor, men sedan behövde jag inget mera och ärendet som skulle uträttas hade jag redan skött då far i huset slarvat och lämnat papiren efter sig. Ack, ack, så vad gör jag sen? Jo, köper förstås Året Runt nr 24-25, tar in på ett café, njuter av en smörbulle och vichyvatten och bläddrar i tidningen. Förstås läser jag sommarhoroskopet och där står att "Energi och pengar kommer i juli!" Så nu väntar jag med spänning. Och sjutton om det inte går så. Kan jag stämma tidningen då? :)

Och nu, nu ska jag gräva i garnlagret och kolla om jag måste köpa ett nytt nummer av ÅR nästa vecka. Det gör jag bara om jag hittar passande garn i lagret. Annars får det nog vara. Fast jag borde nog låta bli att börja på ett nytt projekt... Kan nån hejda mej? Snälla?

Inga kommentarer: