onsdag, januari 23, 2019

Hem sköna hem

Äntligen har jag lite tid över för bloggande. Under veckoslutet var morfar i huset, undertecknad och dottern med familj iväg på kryssning till den kungliga huvudstaden i väst. Det var trevligt, roligt, intressant och skönt. Vi hade fina hytter med skön dubbelsäng och utsikt över båtens för. Rena rama lyxen med Premium frukost där bubbelvatten ingick i sortimentet.
- Hör det till, frågade jag högeligen förvånat på lördagsmorgonen då vi anlände till a la Carte restaurangen för vår frukost. Jovisst gjorde det ju det och i en blink hade jag ett smalt glas framför mej. Morfar i huset vågade sig inte på sådana excesser.

Båten var proppfull för alla läkarstuderande från hela Finland var på kryssning. De skulle bli både vanliga läkare, tandläkare och veterinärer. De var alla skojigt utklädda. Lilla M hade fullt sjå att kolla på  bland annat Snövit och de sju dvärgarna, elefanter, en skunk, älvor, feer, nyckelpigor och teletubbies, för att nu nämna några. Och det var bra för då höll hon sig lugn vid matbordet. Det var superlång kö till buffetdukningarna på fredag kväll, så det var allt tur att vi åt i grillen.

Mitt i natten mellan fredag och lördag anlöpte vi Mariehamn. Stackars ålänningar som måste kliva av och ombord nattetid.

Framför oss låg Silja Serenade hela vägen till Stockholm. När vi återvände till Helsingfors på lördag kväll var rollerna ombytta. Ända sedan Estonia sjönk har färjorna kört i par.

Systerfartyget låg för ankar i Mariehamn.

Land i sikte på lördag morgon. Vi har alltså tagit oss genom Stockholms yttre skärgård och närmar oss hamnen.En lite gråmulen lördagsmorgon i Stockholm hamn.

Morfar i huset och undertecknad gick våra egna vägar och träffade C och B.  Dottern med familj gick in till stan och kollade in läget. Gissa om de blev nervösa då "åldringarna" aldrig började dyka upp. Vi kunde ju ha gått vilse och missat återfärden!

Morfar i huset var minst sagt förgrymmad över att hans rock måste glida på en plastbricka på ett band och genomlysas. Han tyckte att det var olämplig metod mot en vanlig hygglig finländsk medborgare som ville kliva på båten och återvända hem. Det var helt enkelt ett personligt angrepp på hans integritet! Ingen av oss fick honom övertygad av nödvändigheten i det hela.

Vi hade bord reserverat till första buffetdukningen. Tyvärr hade ett stort antal skränande finnar, närmare bestämt ett ishockelag, som var på sin julfest, också gjort det. De killarna var fulla redan i hamnen i Helsingfors på fredagskvällen när vi gick ombord. Och inte hade de precis nyktrat till under lördagen, snarare tvärtom.
Maten var god i varje fall och det var väl huvudsaken?

 Kolla, här siktar vi en båt på söndagsmorgonen.

En liten båt blir ofta våt...

Sveaborg i sikte!

Ett stort TACK till dotter med familj för en härlig kryssning och trevligt ressällskap. Tack också till svärsonen, som stod ut med sina svärföräldrar och hade arrangerat allting på bästa möjliga sätt.

Och nej, jag besökte inte en endaste en garnaffär i Stockholm. Mitt garnlager är tyvärr för stort
Och hemskt nog, jag köpte inte ens hallonbåtar! Nu borde jag nog kolla tempen. Jag är garanterat sjuk. Tror inte ni det också?

Och nu, nu kommer jag att ägna resten av kvällen åt stickning. Allt annat, såsom tvätt och datorjobb får snällt vänta till imorgon.
Ha nu en riktigt skön kväll!


Inga kommentarer: