lördag, januari 26, 2019

Mumin, mumin, mumin...

... och garn, garn, garn...

Resultatet av gårdagens lilla utflykt tillsammans med min hulda moder och morfar i huset bådar inte gått för min garnbantning. Huu!

Jag fick alltså, till morfar i husets stora förskräckelse, en hel del garnnystan av min supersnälla mamma. Tack än en gång!

Mumingarn var ju det vi skulle ha. Och här har jag nu 7 nystan med 100 g/nystan, alltså hela 700 g!

Förra veckan frågade jag min kollega:
- Vad ska jag riktigt sticka
- Sjalar, blev det blixtsnabba svaret.
Så här är nu 3 nystan a 150 g/nystan, alltså 450 g Elegia-garn till sjal(ar) Hmm... och här måste jag väl hålla med morfar i husets mantra: "Du har nog garn". Joo, säkert har jag massor av sjalgarn undanstoppat någonstans, men förstås inte just den här färgen och just den här kvaliteten!

Stora garnkorgar med röda lappar är en oemotståndlig magnet. Så förstås måste jag lite, bara pyttelite kolla. Dessvärre fastnade ett nystan med Strömsö trikå, 150 g och ett nystan med Nalle Garden, 100 g.
Nu har alltså mitt garnlager fläskat till sig rejält! Och även om jag minsann har en plan för alla de här garnen hjälper det föga om jag inte stickar!

I torsdags då jag hade ärende till stans enda R-kiosk (tänk, den kedjan ägs nuförtiden av norrmän!), så fastnade något helt annat i mina klåfingriga nypor...
... nämligen det här mönsterhäftet!

Här finns fina Muminmodeller, sju stycken. Den här halsduken med Snorkfröken har jag nu garn till.

Likaså till de här Muminsockorna! Nu är det bara att sätta igång. Med alla tre på en gång? Sjal, halsduk, sockor...

Apropå halsduk ännu, hittade ett barnmönster på halsduk för 6 - 8-åringar. Och där står att halsduken skall vara 145 cm eller så ska man sticka till önskad längd!!! Håhåjaaa, önskad längd, vad är det?

Nu önskar jag er alla en riktigt skön lördagseftermiddag och kväll!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Trevligt med garn.😊 Jättefin Mumin halsduk.

Inge sa...

Joo, det kliar riktigt i fingrarna att få sätta igång med den där dubbelstickade halsduken. Men jag måste nog få färdigt några av mina halvfärdiga projekt först.