tisdag, augusti 04, 2020

Riddare

Redan länge har jag längtat efter riddare. Men inte vilka riddare som helst. Nej inte Arn, för han har ju sin Cecilia. Inte heller Lancelot, för han har ju sin Guinevere. eller nåja, hon är ju egentligen inte hans, men...
Inte heller Ivanhoe, för han har ju sin Rowena om han kan hålla sig från Rebecca. 

Nej vad jag längtat efter är fattiga riddare! Dessvärre eller bättre, beror på ur vilken synvinkel man ser på det hela, så har vi liksom inga bullskivor i det här huset, som blir torra. Faktiskt så är det inte alltför ofta vi överhuvudtaget har bulle hemma. Och de gånger vi har, så försvinner den så fort jag vänder ryggen till!

Tursamt nog råkade jag hitta en bullalängd med röd lapp i mataffären igår och idag fick jag äntligen, äntligen mina riddare.
Förstås måste jag fixa dem själv, men ack så gott till efterrätt! Även om jag själv säger det! Visst var det bra att jag tog hand om den där längden, eller hur?

Nu är det dags för mej att röja ut det sista i sovrummet, lägga nytvättade lakan i sängen och sedan packa jobbväskan inför morgondagen. Hoppas att jag hinner virka lite, lite också innan det är dags att krypa ner mellan lakanen.

Ajjo, om ni mot förmodan undrar hur det kommer sig att jag har koll på de ovannämnda riddarna, så beror det enbart på att det måste man om man löser korsord! Dessutom har jag ju läst böcker, Ivanhoe till och med på engelska! 

2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Nu blev jag också sugen på dom där, men jag lär nog inte tillreda dem ändå - blir för mycket för en person :-D

Inge sa...

Du får ordna ett riddarkalas med din syster och mamma. Passa på nu medan du kan servera dem med vispad grädde och färska bär.