söndag, augusti 30, 2020

Fullspäckad weekend

Vi har haft H på kärt besök över veckoslutet. Ett veckoslut fullspäckat med program, så fullspäckat att det inte blev något blogginlägg igår.

Under lördag och söndag har det firats Lovisa Open i stan, det vill säga, det har varit hantverkare, pop-up-caféer, loppmarknader och jag vet inte allt vad i hela stan och ute i byarna i två dagars tid. Eller nåja, kanske inte alla loppmarknader höll öppet idag utan nöjde sig med gårdagen då det var nationella städdagen.

I Karlskronabulevarden kunde man ströva i allén och fynda närproducerade livsmedelsprodukter, hemstickat, hemvävt, ull från fårgård osv. Jag kom hem med bröd, blåbärsbulle och en stor burk med inlagda gurkor. Inget garn, nej och inga andra grejer heller. Dubbelmorfar var mycket bestämd på den punkten:
– Vi ska sen int ha någo onödigt, sa han då H och undertecknad steg ur bilen. Vad som är onödigt är ibland svårt att avgöra, men jag var duktig flicka och avstod från att köpa chili och annat liknande, eftersom han inte gillar de produkterna. och då faller de säkert under etiketten onödigt.

På torget kryllade det av besökare och försäljare. Det enda vi kom med härifrån var halsband och armband åt M. Och det var rena rama slumpen att vi råkade hamna vid just det försäljningsbordet.

Vi lämnade stans vimmel och körde österut. Vi hamnade här:


Alltså i Bruket. Här är alltid så vackert. H har aldrig varit här, vilket ju är slarvigt av oss. Men nu har vi rättat till den fadäsen. H hann med besök i kyrkan, på Stallvinden (konstutställningarna) och i hantverksbodarna. H ville också gå på alla broar över älvarmen. H bjöd oss på en sen lunch, tack för det!

Från Bruket fortsatte vi till en riktig kultplats, nämligen
Gulfbaren. Här tog vi efterrätten i form av glass! Här finns många nostalgiska museiföremål inne i baren, gamla förpackningar, flaskor o.dyl.

Vi körde sedan hem via den norra grannkommunen. Väl hemma blev det fart på påkarna för minstingen, den nästyngsta och hans sambo kom på besök. Tur att jag hade köpt blåbärsbulle från ett Liljendalstånd, så jag hade något att bjuda på!

Vi, eller rättare sagt jag, avslutade lördagskvällen med hallon i cider och på havreflarn. Mums! Dagen avrundades med lite handarbete och Beck på TV.

I morse ringde dottern och frågade om hon fick komma hit med sina döttrar. De var självklart välkomna. Förmiddagen gick i ett huj. H åkte tillbaka västerut mitt på dagen och dottern körde iväg in till stan för att kolla läget och understöda de lokala företagarna. Jag hade fått lilla A att somna, så hon fick sin dagssömn och M hade fullt upp med att bygga lego tillsammans med morbror. Det var allt tur att flickorna var här då H åkte, för det blir alltid så tomt då. Saknaden är stor. Det finns inget bättre än att få träffas och umgås. Nu i coronatider är det något man inte alltid kan eller vågar räkna med.

Dubbelmorfar och undertecknad körde på eftermiddagen iväg till stan för att kolla lite hur det såg ut efter dagens duggregn. Tur att gårdagen var solig och fin, så att Lovisa Open, inte regnade bort totalt. Ja, och så var jag iväg till mataffären och köpte kaffe, jag som dricker te!

Nu är det dags för mej att sätta punkt här och skriva lite annat istället.

Önskar er alla en riktigt bra start på inkommande vecka, en vecka som övergår i höstmånaden september.



Inga kommentarer: