lördag, augusti 08, 2020

I postlådan

 I onsdags damp den här tidningen ner i postlådan:

Och jag hittade ganska många trevliga mönster här, bland annat sockor, en halskrage och en tamburmatta av jute. Det sistnämnda blir knepigt att virka för jag har förstås inget jutegarn hemma! Eller jo, pyttelite som räcker till att knyta typ en rosett, men absolut inte så det räcker till en matta. Dubbelmorfar kom med sitt standardsvar då jag klagade över den garnbristen: Du har nog garn.

Och kan ni tänka er, jag tittade faktiskt på symönster! Det är H, som inspirerade mej då hon var här i juni. Det här mönstret är för nybörjare, så det kanske jag skulle klara av?  Då ska man lämna bort de där sprunden i sidorna. Men en randig tunika vill jag då inte ha! Och vem ska rita av mönstret och sedan klippa ut det på tyget med trådriktningen åt rätt håll och rätt sömnsmån och... IIIK! Lättare med garn och stickor!

Och se en sån sjal! Endast räta maskor och lite lyfta maskor. Den här skulle jag nog klara av!

Sen måste jag smått rodnande erkänna att jag inte riktigt fattar vad alla modetermer i tidningen betyder. Ta nu culottes, som exempel. Vad är det? Och vad är en pouch? Är inte det en väska eller vänta nu det är ju en clutch. Hmm... Kanske jag nog ändå inte ska börja sy då jag har nollkoll på allt det här!

Ha en riktigt skön lördag!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Köpte samma nummer av tidningen i affären igår. Har haft paus med den tidningen en tid, men beställde den fr o m september-numret när en ivrig telefonförsäljare ringde för en tid sedan :) I augusti-numret finns faktiskt en hel del intressanta handarbeten. Men ack, när hinner man..?!
H: stickväninnan V

Anonym sa...

Culottes = vida byxor med buntar i vadlängd :) :)
- stickväninnan V -

Inge sa...

Det är just det, när hinner man? :-)
Måste kanske gallra lite i andra fritidssysselsättningar? Men vilka?

Inge sa...

Och tack för culottes! Förr handlade det om piratbyxor! Börjar känna mej gammal. :)