fredag, oktober 30, 2015

Fredag igen

Och så var det fredag igen och det känns som om det går alldeles för fort. Men häromdagen när jag tog mej en ordentlig funderare så skulle jag nog ändå inte vilja ha det annorlunda. Det är roligt att vara i farten och ha jobb, som jag älskar. Och allt som jag skulle vilja göra hinner jag inte med ändå, så det så. Inget att göra åt alltså.

Förra lördagen så kombinerade jag nytta med nöje och passade samtidigt på att vara lite social då jag besökte Bokmässan i Helsingfors. Det var riktigt, riktigt givande och roligt. Alla författare som bjöd på sig själva, doften av böcker och alla spontana diskussioner som uppstod. Jag hann inte ens med hälften av allt det som jag hade velat se på. Och nej, jag köpte nästan inga böcker alls eller nåja, nästan alltså. Det var ju tungt att släpa på.

Den här kom jag i varje fall hem med. Innehållet är hemligt för en del skall bli till julklappar, trots att det inte ska vara julklappar i år heller. :)
Och till skillnad från far i huset så behövde jag inte köpa denna kasse. Den följde liksom med titlarna! Och visst är den fin?


En bok gav jag genast bort, tänkte att mottagaren kanske skulle uppskatta gåvan.
Och det gjorde han minsann. Och ser ni den går ton i ton med Mumin-kassen!

Det var en av de bekvämaste mässresor jag gjort på länge, för jag kunde stiga på och av hemma på gårdsplanen och behövde bara sitta bekvämt tillbakalutad i bilen.

Sen att svägerskan hoppade på skjutsen i stan och betedde sig precis lika hispigt som sin bror varje gång jag stannade till vid en handarbetsbok är en helt annan sak. Men det resulterade i varje fall i att alla trevliga stick- och virkböcker blev kvar på mässan. Jag orkade inte ens se på databöckerna och nu ångrar jag mej lite grann. Tänk om jag hade hittat något matnyttigt för typ 2 €.
 

Ja, och så blev den tunga tjocka volymen Krig och fred av Tolstoj också kvar på mässan trots att jag precis hade hört en föreläsning om hur viktigt det är med omläsning av klassikerna. Det är liksom ett sätt att lära känna sig själv. Men en bok på över 1 000 sidor. Vem skulle ha orkat bära den? Och vem skulle orka läsa den i sängen?
Nä, ikväll skall jag koncentrera mej på en bok i tunnare format, en bok med noveller av Mårten Westö. Det blir nog bra det ska ni se.


Ikväll är det för övrigt fest här i huset. Svärdottern bjuder på hjortgryta. Det ni. Nu väntar vi endast att hennes sambo ska dyka upp från jobbet.
Ha en riktigt skön helg!

 

Inga kommentarer: